Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (787)

castor 

všechny recenze uživatele

Ono je určitě fajn a osvěžující zprávou, že někdo přišel s animákem, který neřeší rozněžněnou princeznu nebo vtipného opeřence, nýbrž porci nekorektního humoru. Otázka je, zda to funguje a zda tvůrci zvládnou bavit po celou délku. Nezvládnou. Jít o půlhodinový kousek, ve kterém by bylo to málo, co mi přišlo vtipné a odvážné, tetelil bych se blahem. Být v tomhle světě konzervou, je sakra výhra. Čím déle trvanlivou, tím lépe. Kusy zboží si totiž v regálech obchoďáku naivně myslí, že jakmile si je lidé, které oni sami považují za bohy, vyberou a odnesou, čeká je úplně jiný život. Netuší, že je doma rozkrájí, uvaří, sežerou. Dočkal se i balíček párků s Frankem a pečiva s Brendou. Tihle dva se milují a těší se, že se venku do sebe konečně „zasunou“. Jenže tuhle idylu nabourá zákazníkem vrácená hořčice, která než spáchá sebevraždu, vykládá všem, jež chtějí poslouchat, že je to tam venku krapet jinak. Neúnavný Seth Rogen posbíral několik kámošů a společně napsali animák, ve kterém hraje nadržený párek nebo židovský bagel, a evidentně se u toho bavili. Divák už méně. Animovaný svět jim poskytl dostatečně výživnou půdu, mnohokrát jdou s humorem za hranu, jenže spíš se točí v kruhu a utápějí v samoúčelných scénách, nápadů je dost, ale neudeří tak, jak by mohly a měly. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud prskáte smíchy spíš u South Parku než u Pixaru a radši pohoníte u mezirasový bukkake než sledovat Danielu Steel, Buchty a klobásy budou přesně pro vás. Tohle je totiž zvěrstvo, který neuvidíte ani v lecjakym HC pornu. Pokud čekáte, že vulgární mluvou to začne a pojídáním hlavních hrdinů skončí, tak jste pěkně na omylu. Nápady se to tu opravdu hemží. Kde jinde uvidíte postavičky, jako jsou nadrženej pičifuk, co po vykouření džusíka dostane chuť na krev, rozšlapanou žvejku na vozejku ala Stephen Hawking, bagetku vyžadující do sebe zasunout nějakej ten párek a třeba i tu Milfku s viditelně zařízlou kundou. Samozřejmě nesmí chybět pár citací jinejch filmů (třeba Zachraňte vojína Ryana, Terminátor 2 a jiné). A když filmu ke konci už pomalu dochází dech, totálně vás oddělá závěrečnej grupáč, kde kromě všemožných polízanic, šukaček a znásilňovaček dojde i na slaninu prstící plísňák. Tak tak, zkrátka drsná zábava, nic pro jemný dušičky. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě vlastně docela příjemným překvapením. Není to sice asi taková pecka, jak někteří tvrdí, ale fórů je tam víc než dost. Komediální dvojice James Franco a Seth Rogen mě opět nezklamali. Film obsahuje spoustu originálních nápadů, takže je vidět, že se na něm vážně vyřádili. Je tam taky dost zajímavých filozofických otázek. Celkově film obsahuje spoustu narážek, ať už na filmy jako je například Terminátor, tak na geopolitickou světovou situaci. Hodně si střílí také z náboženství. Děj se tedy odehrává v obchodě, kde se potraviny každý den těší, až je bohové (lidé) koupí a odnesou je to věčného ráje. Vše se ale změní, když potraviny zjistí nepříjemnou pravdu. Hlavní protagonisté filmu jsou párek Frank a žemle Brenda, kteří se vlastně celý film jenom těší, až na to vlítnou. Další postavy jsou taky dost vtipné. A hlavní záporák je vaginální sprcha jménem Pičifuk, který jim jde celou dobu neúprosně po krku. Je tam taky spousta rasových vtipů. Někomu už se to možná může zdát až přes čáru. Každopádně jsem zvědavý, jestli bude pokračování. O dabing se stará spousta známých osobnostní a film byl poměrně levný, takže asi dost vydělá. "Černé kafe v prdeli!" :D Recenze ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To je až hřích, mít tak geniální nápad, a pak se nechat převálcovat nevybouřenými hormony a spláchnout ho i se všemi možnostmi, které nabízel. Mohla to být skvělá komedie, mohla to být skvělá animovaná akční jízda, mohl to být skvělý děsivý animovaný horror. A co místo toho máme? Trapnost zrozenou z vlhkých snů nadrženého zastydlého puberťáka, které přes velmi slibný rozjezd s výborně nahozeným světem potravin a přes několik následných výborných momentů (kuchyňská scéna) dojde dech i humor ještě před poločasem. Zklamání, které nezachrání ani snaha zamaskovat duševní beďary politicky, sociálně či nábožensky nekorektními, byť v podstatě neškodnými vtípky. Jednoznačně zklamání. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Veskrze velmi sympatický film, který není zdaleka tak pitomý a hloupý, jak se o něm snaží spousta lidí tvrdit. Jen si v něm najdou svoje obě dvě skupiny, jak ti s IQ pod sto, tak i někteří, co jsou nad a nehrají si na to, že kakají fialky. Je fakt, že přehnaná ostrost mluvy nerovná se ostrost vtipu, tedy pro mě. Ne, že by mě sprostota a všudypřítomná sexualita urážela, to vůbec, ale její větší nenucenost by přidala filmu na překvapivosti, neboť po chvíli už to člověk skoro nevnímá. Avšak klady jasně převládají; brilantní námět, velmi povedené a netrapné narážky na jiné filmy/žánry i aktuální geopolitickou situaci a dobré situační gagy. Zejména se povedlo vše, co souvisí s masakrováním nebohých potravin, působí to velmi uvěřitelné a brutálně a díky tomu vtipně. Těším se na pokračování a jsem zvědavý, co s ním tvůrci vymyslí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Film stál - na poměry animovaných celovečeráků velmi střídmých - 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • První americký počítačově animovaný film označený přístupností R (mládež do 17 let smí do kina pouze v doprovodu dospělého). (Maulincio)
  • Na automobilu jednoho z prodejců je dvakrát během filmu jasně viditelná nálepka Dixar. Z jaké společnosti na výrobu animovaných filmů si tímto tvůrci utahují, je asi jasné. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama