Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som legenda na snehu s nesympatickejšími hercami, nudnejšími postavami, slabšou akciou, mdlým posolstvom (tuším niečo o rodine) a s nesympatickejším psom. Tam, kde bodoval Smith, tu sa psychologicky ňimrajú Matthew Fox, akýsi Jeffrey Donovan a otravné dievčatko. Ďalšie mínusy: IQ postáv (ulovím krvilačnú obludu a priviažem ju k svojmu domu, aby vrieskala a prilákala ostatných), nechcená smiešnosť (obludky majú spodnú bielizeň), militantný pošuk je sám na celom svete (alebo to tak aspoň vyzerá) a nie je schopný za ten čas sa poriadne vyzbrojiť, nerešpektovanie vlastného univerza (slepé príšery, reagujúce len na zvuk, občas reagujú tak, ako keby videli), plno otravných klišé (napravený vzťah dvoch na smrť znepriatelených mužov, večera všetkých troch, obetovanie), nevysvetlené veci (prečo sa nákaza „odrazu“ neprenáša pohryzením?) a nečakane sa objaviaca postava je pre dej absolútne zbytočná. Trocha drsnejšia verzia Dva a pol chlapa. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda v Extinction jsem od prvního traileru vkládal naděje, kor když se jedná o režiséra výtečného Home Invasionu Secuestrados, který mu definitivně slušel více. Extinction je z 90% Drámou, pač hlavnímí tahouny filmu jsou herecké výkony, příběh, pomalé tempo a přepálená stopáž, což definitivně není mým šálkem kávy. Pochvalu si zaslouží vizuál se zvládnutým řemeslem a originální vzhled monster,ale hororových prvků zde bylo vskutku poskrovnu, především absence Gore zamrzí nejvíce a fakt, že jsem při filmu 3x usnul a koukal na něj 3 dny také na spokojenosti příliš nepřidá. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 2/10, Vizuál 6/10, Akce 1/10, Zábavnost 4/10. 55% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela velkej potenciál sem viděl v tomhle filmu.Ale kromě dobře vytvořenej příšerek,a několika silnějších momentek,je to takový drama,točený tak,aby se to dalo promítat i širšímu publiku,takže horor se všim všudy nečekejte,A vlastně to nemá ani pořádnej vodpich,něco jako voda do kopce to plyne.Zklamání,dokázal bych si představit s vodvážnějším rejžou pět hvězd,ale takhle?50%. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama