foto

Matthew Fox

  • nar. 14.7.1966 (50 let)
    Crowheart, Wyoming, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 14.července roku 1966 Lorettě a Francisi Foxovým v Crowheart. Je prostřední ze tří bratrů, se kterými vyrůstal na farmě. Vystudoval školy Wind River High a Deerfield Academy až získal fotbalové stipendium na Deerfield Academy, kde v roce 1988 odpromoval. Kamarádka jeho matky mu dohodila nějakou práci v modelingu a Fox se ještě objevil v několika reklamách. Pak se rozhodl, že bude studovat ještě další dva roky na The School for Film and Television v New Yorku.

Tenkrát ještě mladý si své první role zahrál v TV KŘÍDLA a FRESHMAN DORM, což je dramatická série o osudech šesti studentů v Jižní Kalifornii. Dále si zahrál v IF I DIE BEFORE I WAKE a hlavní roli v MY BOYFRIEND´S BACK.

Nastaly zlaté časy. Celkem osm let (1994-2000) hrál nejstaršího z pěti sourozenců, kterým zemřeli rodiče při autonehodě v seriálu SPRÁVNÁ PĚTKA. Seriál byl úspěšný jako třeba MERLOSE PLACE či BEVERLY HILLS 90210. Fox si získal mnoho fanynek a přezdívku Foxy. V roce 1996 se zařadil podle časopisu People mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě. Stihl ještě natočil film BEHIND THE MASK. Po skončení seriálu zakotvil v seriálu HAUNTED, který ale trval jenom krátce.

V roce 2004 získal roli dokrora Jacka ve veleúspěšném seriálu ZTRACENI pod vedením J.J. ABRAMSE a DAMONA LINDELOFA. Seriál získal mnoho sošek Emmy. Jako mnoho herců ze seriálu, i on se s rodinou přestěhoval na Havaj. Za ZTRACENÉ získal tři ceny, z čehož je nejvýznamější Zlatý Glóbus za Nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu, o rok později mu to bohužel nevyšlo.

Nyní si můžete zakoupit nový film WE ARE MARSHALL, který je podle skutečných událostí. Dále třeba thriller SEJMI ESO. Momentálně Foxy pracuje na VANTAGE POINT a SPEED RACER. V srpnu 2007 se opět vrhne na natáčení už čtvrté série ZTRACENÝCH.

Lily "Lilys" Leonitil

Herecká filmografie

2016 Billy Smoke
2015 Kostěný tomahawk
Zánik
2013 Světová válka Z
2012 Emperor
Vražedná hra
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2008 Speed Racer
Úhel pohledu
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
Lost: Revelation (TV film)
Návrat na vrchol
Sejmi eso
2005 Ztraceni: Cesta (TV film)
2004 Ztraceni (TV seriál)
2002 Pronásledovaný (TV seriál)
1999 Za maskou (TV film)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 If I Die Before I Wake (TV film)
My Boyfriend's Back
1992 Freshman Dorm (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2008 Speed Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2005 Destination: Lost (TV film)

TV pořady

2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

1994 Správná pětka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(137)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace