Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úplná hovadina. Film, kterej si sám ze sebe dělá legraci mě po necelé dvě hodiny nutil se smát. Spojení bojovejch umění, fotbalu a přehnaností zaručuje nonstop zábavu pro diváka, jelikož zde nejsou žádné mantinely. Musim uznat, že tak skvělou režii vidím málokdy. Dost by mě zajímalo, jak se točily ty zápasy, protože většinou jsou téměř bez střihů, zcela přehledné a divákovi neunikne žádnej gól, žádná situace, šarvátka, prostě poctivá, oldschool práce. Stephen Chow si zaslouží pochvalu jak za režii, tak za hlavní roli. Dokonce zde funguje samotný příběh, pár emotivních scén a hromada hlášek/absurdních situací. Líbilo se mi taky, že každá postava z týmu měla "to svoje", čím disponuje. Nejvíce mě bavil Kwok-Kwan Chan, kterej vypadá jak Bruce Lee a má největší charisma. Jinak mi nikdo nějak výrazně nevadil. Nejlepší jsou rozhodně amatérské zápasy, šílenej náser :-) výborná hudba a dobrý vizuál. Doporučuji, oblíbená komedie, která diváka nenechá vydechnout a kvůli supr námětu, fungujícímu příběhu, různorodým postavám a špičkové režii to stojí za to film vidět. 10/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia od Stephena Chowa. Má výborný príbeh o majstrovi kung-fu, ktorý si aj napriek svojim výnimočným schopnostiam zarába len tými najpodradnejšími spôsobmi, no napriek tomu mu nechýba chuť do života a neustále hľadá spôsob, akým by kung-fu spopularizoval a konečne uspel. Keď jeho talent objaví bývalý úspešný futbalista, konečne zistia ten pravý spôsob, akým sa presadiť, no najprv musí o tom mladík presvedčiť aj svojich ostatných talentovaných bratov a vytvoriť futbalový tím, ktorý by mohol uspieť na najbližšom turnaji. So spracovaním som nadmieru spokojný, spojenie kung-fu a to aj v tejto prehnanej podobe a futbalu bol veľmi dobrý nápad, ktorý v rámci žánru ponúka veľký potenciál a ten sa aj našťastie podarilo výborne využiť. Jedine na mňa pôsobí dosť zvláštne, že minimálne na komédiu je tu až príliš moc silného ponižovania, či už iných, ale aj samého seba, čo dosť mení celkovú atmosféru, no film mi to vôbec nerušilo, možno práve naopak, ešte ho to ozvláštni trochu viac. No hlavne, že dej je väčšinu času veľmi dobre zvládnutý, bavili ma všetky postavy, pričom mi sadol aj vzťah hlavného hrdinu ku pouličnej kuchárke a našťastie vydarená je aj celá tá zábavná mytológia o kung-fu s množstvom rozmanitých situácií, kde sa môže prejaviť. Jedine ten turnaj mi prišiel trochu moc rýchly, ale to je už skôr len detail, sadlo mi to aj v tomto prevedení. Rozhodne musím pochváliť aj akciu, jedine druhá polovica finálového zápasu mi už prišla moc prehnaná, kvôli čomu to už vôbec nefunguje, ale inak ma všetky tie zápasy veľmi bavili, rovnako aj ostatné sprievodné situácie a navyše je to aj výborne natočené, pričom nechýba viacero skutočne skvelých záberov. A sadol mi aj humor, vtipných situácií je tu nespočet a bavil som sa veľmi dobre. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Stephen Chow v hlavnej úlohe, moja obľúbená Vicki Zhao, ktorá tu hrá veľmi netradičnú postavu pouličnej kuchárky a plno výborných vedľajších postáv, hlavne ostatní bratia. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrá vizuálna stránka plná zaujímavých efektov, ale nesklamali ma ani zvyšné zložky, Stephen Chow mi sedí. Shaolin soccer patrí medzi tie komédie, ktoré ma neomrzeli ani po viacerých pozretiach, úplne ideálna víkendová oddychovka. 77% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

číňania majú extrémny zmysel pre humor (stačí si pozrieť sport bakka), ktorý nemusí byť každému po vôli. ja som sa u tejto futbalovej komédie skvele bavil a to ako pri zápasoch (špeciálne efekty nie sú nič moc extra ale to vôbec nevadí) tak i pri scénkach kde sa zdánlivo nič nedeje. občas je to geniálne vtipné a rozhodne to stojí za zhliadnutie. za pozornosť stojí i celkom slušná hudba. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s kung fu fotbalového prostředí. Skvělé provedení. Chválím styl humoru, vtípky a narážky. Takto si představuji relaxační film. Při jeho sledování vždy zapomenu na životní starosti a nechám se unášet příjemným pocitem. Líbila se mi romantická část. Hudba naprosto perfektní. Shaolin fotbal musí divák milovat nebo nenávidět. Já ho miluji, stejně jako kopanou. SLAVIA DO TOHO!!! ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Kung-fu ve fotbale je sice nápadité, ale ostatní děj stojí za nic, slušně řečeno, moc se mi tento film nezamlouval. Děj, který se odehrávál mimo fotbalová hřiště jsou typu B-čkových filmů, jediné co to zachraňuje jsou slušně efekty až na ten poslední zápas, kdy mi to ke konci přijde trošku přehnané:-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)
  • V italské verzi jsou všechny hlavní postavy nadabovány profesionálními fotbalisty (Damiano Tommasi, Vincent Candela, Marco Delvecchio, Sinisa Mihajlovic, Giuseppe Pancaro a Angelo Peruzzi). V americké verzi Stephen Chow dabuje sám sebe. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama