Reklama

Reklama

Epizody(128)

Obsahy(1)

Tsubasa Ozora se stěhuje do města Nankatsu, aby rozšířil své fotbalové schopnosti. Je vyzván Super střelcem Genzem Wakabayashim. Poté se rozhodne soutěžit a zjistí, kdo je nejlepším fotbalistou. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Můj první kontakt s nejkrásnější míčovou hrou na světě. Byly mi nějak 3 roky a od té doby mě to poznamenalo s nedozírnými následky. Samozřejmě byl mým nejoblíbenějším hrdinou samotný Ohzora Tsubasa. Ještě dnes, když chci v zápase vstřelit gól, tak si prostě vzpomenu na nějakou jeho scénu a soustředím se jen na to, abych úspěšně zvládl sólo přes půlku hřiště, nebo vypálil tak silnou dělovku, která protrhne síť (pochopitelně takové góly tvoří asi tak 1% mé gólové produkce). ()

pugs 

všechny recenze uživatele

Prvé diely (asi tak 15) bolo geniálnych. Potom tento seriál zapadol medzi Anime, ktoré sú kýčovité a za každú cenu chcú byť drsné. Toto sa mu nepodarilo. Scény sa už z lenivosti animátorov opakovali a Japončíci dokážu kopnúť loptu tak, že by ste z toho mali odrazenú hlavu. Aspoň za tie prvé diely 7/10 ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Kto z nás nechcel byť ako Benjamen? Úžasná rozprávka môjho detstva. Všetci sme bez dychu sledovali 3 minútový beh spoza kopca aby sa konečne vynoril roztrasený brankár. Náprah dobre že nie spoza hlavy a kop, ktorý sploští loptu a roztrhne sieťku poprípade odnesie aj brankára. Zbožňujem japonské animované rozprávky a toto bola asi moja prvá pri ktorej som si to uvedomil. Toto bola rozprávka ktorej sa jednotlivé diely preberali hneď na druhý deň v škole. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Je to kouzelné. Zejména s ohledem na fakt, že fotbal teda opravdu nemusím a sledovat partu kluků (dětí), co se honí za mičudou, je v podstatě to poslední, co se mi vybaví jako námět na dobrý seriál. Přesto je to dobrý seriál. Je zábavný, je milý a ukazuje, že pokud máš pevnou vůli, smysl pro fair play a lásku k tomu, co děláš, pak tě to spolu s tvrdou prací může dovést až tam, kde se plní sny. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Úžasný anime seriál (vykradnutý výborným Shaolin Soccerom) z futbalového prostredia s gravitačnými zákonmi, z ktorých by Newtonovy vypadal zbytok plešiny a jablko by rozšlapal na maderu. Captain Tsubasa bol proste boh, 100-krát naklonovaný Pelé skrížený s Maradonom, ktorého delovky by prestrelili aj čínsky múr. Keď sa útočilo (asi 3 minútový beh!) bránka sa pomaly vynárala spoza obzoru a stál tam totálne prepotený, nastrate sústredený brankár. BTW: Tiež minimálne poloboh. Jediné čo možno tejto klasike RTL2 vytkúť je úmorná dĺžka zápasov čítajúca aj niekoľko častí. Toto je proste must see :)) ()

Zajímavosti (2)

  • Kapitán Tsubasa inspiroval osobnosti jako Lionela Messiho, Zinedine Zidanea, Francesco Tottiho, Fernando Torrese a Alessandro Del Piera k hraní fitbalu. (Shley)

Reklama

Reklama