Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná sportovní komedie s neméně dobrou hudbou. Je vidět, že si tvůrci s triky dali opravdu záležet a hlavně v posledním zápase je to brutálně znát. Hned jak začal tak sem se řezal smíchy až do konce. Tak výbornou fotbalovou scénu jsem ve filmu snad ještě neviděl. Ale nedá se upnout jen na tuhle část filmu. Celý film stojí za shlédnutí například když se začínají učit fotbal. Opravdu originální téma na zatím nepříliš využitý sport ve filmech až na pár vyjímek. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úplná hovadina. Film, kterej si sám ze sebe dělá legraci mě po necelé dvě hodiny nutil se smát. Spojení bojovejch umění, fotbalu a přehnaností zaručuje nonstop zábavu pro diváka, jelikož zde nejsou žádné mantinely. Musim uznat, že tak skvělou režii vidím málokdy. Dost by mě zajímalo, jak se točily ty zápasy, protože většinou jsou téměř bez střihů, zcela přehledné a divákovi neunikne žádnej gól, žádná situace, šarvátka, prostě poctivá, oldschool práce. Stephen Chow si zaslouží pochvalu jak za režii, tak za hlavní roli. Dokonce zde funguje samotný příběh, pár emotivních scén a hromada hlášek/absurdních situací. Líbilo se mi taky, že každá postava z týmu měla "to svoje", čím disponuje. Nejvíce mě bavil Kwok-Kwan Chan, kterej vypadá jak Bruce Lee a má největší charisma. Jinak mi nikdo nějak výrazně nevadil. Nejlepší jsou rozhodně amatérské zápasy, šílenej náser :-) výborná hudba a dobrý vizuál. Doporučuji, oblíbená komedie, která diváka nenechá vydechnout a kvůli supr námětu, fungujícímu příběhu, různorodým postavám a špičkové režii to stojí za to film vidět. 10/10 ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

číňania majú extrémny zmysel pre humor (stačí si pozrieť sport bakka), ktorý nemusí byť každému po vôli. ja som sa u tejto futbalovej komédie skvele bavil a to ako pri zápasoch (špeciálne efekty nie sú nič moc extra ale to vôbec nevadí) tak i pri scénkach kde sa zdánlivo nič nedeje. občas je to geniálne vtipné a rozhodne to stojí za zhliadnutie. za pozornosť stojí i celkom slušná hudba. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem se takhle upřímně nezasmál u čistokrevné a jednoduché parodie. Jsem jeden z těch, které k smrti serou ty trapné filmy o tom, jak z bandy nul nějakej ulízlej, zahořklej a zakopaneej trenér se složitou minulostí udělá mistry světa. Shaolin fotbal je jízda od začátku do konce, kterou nebrzdí vůbec nic. Dialogy jsou vtipné, neobsahuje nudné pasáže a scény s kung-fu a na fotbale nemají chybu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nadupaná jazda. Presne takto som si predstavoval sfilmovanie toho animáku, kde Benjamen (či ako sa volal) dvíhal nohu až nad hlavu :-) Fotbal skvelý, ale celkovo je film trochu nevyvážený, keďže sa zaoberá aj psychológiou a traumami postáv. (Ale na druhú stranu to dáva filmu reálnejší rozmer, hmm). Keďže zbožnijem čínske vybíjačky a žltý humor, stále rozmýšlam prečo som nedal 4* Asi preto, že som vyrastal na filme PÁN DRAKOV s JAckie Chanom.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)
  • Když mladý Fung nevstřelí na začátku gól, na výsledkové tabuli objeví jména soupeřících týmů: Universe (což je distributor filmu) a The Star (produkující firma). (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama