Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Teda nechci panu Bartkowiakovi šahat do svědomí, případně bořit jeho iluze, ale banda plešatejch, namachrovanejch, řetezama ověšenejch, zkérovanejch "Afroameričanů" se nezabývá něčím tak nesmírně inteligenčně náročným, jako otevírání bankovních sejfů. Jejich bohulibé snažení v oblasti kriminálních činů se zpravidla ubírá zcela jiným směrem. Například někomu vystřelit střeva na chodník a pak ho okrást. Nebo někoho okrást a pak mu vystřelit střeva na chodník. Jak vidíme, jejich pestrá činnost nepostrádá i jistou dávku variability, ovšem o vybírání vysoce zabezpečených trezorů se existencím s přezdívkami "Drag-On" nebo "DMX" může skutečně jenom zdát. Na hlavních představitelích pak celý film krutě dojíždí. Zatímco Jet-Li se ve své roli agenta Su zrovna nepřetrhnul, samotný ústřední hrdina Tony Faith alias DeMent-X je nepřesvědčivost sama. Hlubokomyslný až zádumčivý výraz v jeho tváři dává tušit, že hlavní představitel musel s přehledem zvládnout snad i třetí třídu základní školy a jeho herecké kreace na téma "jsem zlý plešatý Ou-Dží" se do kroniky filmových křečí zapíšou zlatým písmem. O zápletce nemá cenu mluvit vůbec. Je to vo ňákejch diamantech. Tečka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejdementnější, ale zároveň nejzábavnější Bartowiakův film. Nesoustředí se to na příběh, furt jen někdo zdrhá, nebo se mlátí a mě to bavilo. Akce totiž není špatná. Zase na druhou stranu, když si vezmete kolik tam hraje akčních hvězd, mohlo by to dopadnout o hodně líp. DMX v hlavní roli je fajn a tlustej Anthony Anderson a hlavně Tom Arnold jsou fakt vtipný. Furt tam hraje hip hop a celý je to drsně negerský, no prostě blbost ale fajn. Definice pojmu guilty pleasure. 70% ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě dojmem, že Silver k sepsání scénáře najal nějakého osmiletého kluka, protože takovou absenci příběhu už jsem dlouho nezažil. K tomu dal hercům do smlouvy, že musí nosit celý film kamenné ksichty a chovat se imbecilně. Protože když se postavy posunou v ději tak, že jedna z nich něco TUŠÍ, nemůžu to brát ani s přimhouřenýma očima. A jako bonus je tu vedlejší „dějová“ linka s unesenou dcerkou, která sem přišla z úplně jiného filmu (konkrétně Sám doma) - děs. Ta jedna hvězdička není za Jet Liho (který v tomto filmu bojuje zásadně s jednou rukou v kapse - proboha PROČ?!!!), ale za dvě scény, které mi utkvěly v paměti: 1) Liho ruční zdolávání pater, 2) honička na čtyřkolkách. Bartowiak po Romeovi a Lovci policajtů opět dokazuje, že je možná zručný kameraman, ale mizerný režisér (takže ve mě vyvstaly obavy z právě se točícího Dooma - může vůbec takový film dopadnout dobře?). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motherfucka´ nigga verze Křižovatky smrti, po které konečně vím, jak je to s těžbou diamantů. Nejdřív je Tryskáč Li dokonalou technikou kopu vykope z hlubin afrického dolu a poté je o DMXe obrousí do požadovaného tvaru.. I když po tom možná budete chvíli trpět alergií na slovo "kameny", není od věci si čas od času u něčeho podobného odfrknout.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

RÓMEO MUSÍ ZOMRIEŤ-LOVEC POLICAJTOV Blbý názov. Hrozne blbý scneár. Zopár vtipných rozhovorov toho tučého černocha... Keď Jet Li prehrával popri osadenstve v Rómeovi, dalo sa to ešte pochopiť, ale keď prehráva aj pri DMX-ovi je jasné, že niečo nie je OK. Jet je len figúrka, Dacascos má blbú úlohu, Kely Hu je nevyužitá a ani tie bitky už nie je to, čo bývalo u Bartowiaka zvykom. Dnes už málokto natočí jednoduchý dobrý akčňák ako za VanDammeovsko-Seagalovskej éry... Luc Besson a Cory Yuen (Bozk Draka, Kuriér) takto ostávajú našou poslednou nádejov... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V scéne, kde sa Tito Ortiz bije v klietke s Chuckom Liddellom, je zobrazený ako víťaz. V skutočnosti vyhral na UFC Chuck Liddell nad Titom Ortizom oba zápasy, v ktorých sa bili. (ČSFD)
  • V závěru filmu lze pod odlétajícím vrtulníkem spatřit běžící filmový štáb. (Conspi)
  • Řidič ve skutečnosti nemůže vystřelovat z tanku projektily, jak je tomu ve filmu. Vždy se jedná o činnost střelce. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama