Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (105)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální film, který je postaven na dramatickém podloží, zcela si neberoucí servítky. 99 Homes skvěle pracuje s tíživou atmosférou, takže jsem po celou dobu trvání snímku neměl sebemenší problém vcítit se do kůže těch, kteří ztratili naději a přišli o svůj domov. Přičtěte si k tomuto všemu ještě mrazivé výkony Andrewa Garfielda a Michaela Shannona, a dostanete výborný film, u kterého by byla velká škoda, aby se o něm nemluvilo či se na něj zapomnělo. „America doesn't bail out losers.“ ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Rick Carver: „Keď pre mňa pracuješ, znamená to, že si môj.“ Film s dobre obsadenými úlohami, hlavne Michaelovi Shannonovi úloha vyšla. Nič, čo ako divák uvidíte a pochopíte, nie je príjemné. Asi sa budete čudovať, či to naozaj  takto v tej krajine netušených možností a splnených snov môže fungovať. Rick a Dennis vlastne len robia špinavú prácu, ani by ich nebolo za čo odsudzovať, podobne, ako neodsudzujeme vyhadzovača z baru. Lenže je tu príležitosť na machinácie v oblasti realít. A tak sa aktéri musia rozhodnúť, do akej miery sú ochotní pošpiniť si ruky. Strata bodov za nulové prekvapenie, film skončí presne tak, ako si myslíte. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

A jedinec, sám mudrující oběť, bude nucen mít žaludek, fakticky vzít za kliku démonické demolice šedé eminence, prašivých praktik. Brát klíče ostatním, aby odemkl ten svůj. Světlo znovu usedlo na křeslo prázdných, tichých pokojů, na zpustlé, zarostlé, zaprášené verandy. Ponížené, poničené nepokoji vrchnosti doby. Před stovkou dát stopku stokám v zemi strýčka Sama. Zazdít obvod bankrotů. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Chodíš do kostela? Jsi věřící? Na Noemovu archu se dostane jen jeden ze sta, hochu. A všichni ostatní se utopí.” - V dluhové pasti se může ocitnout skutečně každý, je to celkem jednoduché, ovšem vymanit se z exekuční mašinérie už tak snadné není. Hlavní hrdina snímku 99 domovů tuhle těžkou životní situaci řeší tím, že začne pracovat pro samotného exekutora, u něhož mu velmi záhy dojde, že světu vládnou peníze a mamon. Čím víc však máš, tím víc chceš a tím méně ti stačí. Co se musí stát, abys z tohoto zkázonosného vlaku vystoupil? (70%) ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Excelentni výkon Andrew Garfielda mě totálně prišpendlil do houpacího křesla a celou tu dobu jsem polykal na suchoprázdno..přestože jsem měl piváky na dosah v lednici metr od křesla, ale nebyl čas si pro ne zajit... a k filmu asi tak,že po dlouhy době pořádně a dopodrobna propracovany a pravdivy scénař na adresu zmrdů a podvodniků. co tě dokážou totálně zničit a zašlapat do země a je jim to uplne jedno viz Pan SOKOL a jeho parta,, tak proto radeji přihodím pár pětek navíc a vystojim si frontu na Český fuck Pošte .. dostanu složenky do ruky.a..pak mě můze i Pan Sokol vyčadit.....Film doporučuji . ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama