Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (105)

anglanek 

všechny recenze uživatele

Excelentni výkon Andrew Garfielda mě totálně prišpendlil do houpacího křesla a celou tu dobu jsem polykal na suchoprázdno..přestože jsem měl piváky na dosah v lednici metr od křesla, ale nebyl čas si pro ne zajit... a k filmu asi tak,že po dlouhy době pořádně a dopodrobna propracovany a pravdivy scénař na adresu zmrdů a podvodniků. co tě dokážou totálně zničit a zašlapat do země a je jim to uplne jedno viz Pan SOKOL a jeho parta,, tak proto radeji přihodím pár pětek navíc a vystojim si frontu na Český fuck Pošte .. dostanu složenky do ruky.a..pak mě můze i Pan Sokol vyčadit.....Film doporučuji . ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Andrew Garfield, byl pro mne jako hlavní hrdina strašně nesympatický element příběhu. Na druhou stranu, se ale po většinu děje pohyboval na samém okraji kladného hrdiny a v určitých scénách to byl už ale vyloženě záporák. Takže mu jeho zjev budiž odpuštěn, příběhu to dozajista vyloženě svědčilo. Co k samotnému filmu napsat? Sám to ještě teď rozdýchávám, jaká to byla syrová jízda. Za posledních pár týdnů musím říct, bude film až v nejvyšších příčkách mé soukromé topky! Je neuvěřitelně realistický a v dobách ekonomické a hypoteční nestability, ze strany klienta bank, jde i o vyloženě současný a aktuální příběh. U nás snad naštěstí tak drastická exekuční praxe neexistuje, nicméně možnost nakouknout západním sousedům pod pokličku, dává příležitost vidět, že ten často zmiňovaný americký sen, nežijí v drtivé většině ani samotní američané. Myslím že právě naopak. Na druhou stranu, se tam s tím úřady nepářou. Šup s dědou na chodník na židli a starej se. V jednu chvíli koukáš v obýváku na telku a za hodinu sedíš na ulici se dvěma taškama a sleduješ, jak ti sousedi rozebírají na ulici vystěhovanou domácnost. A nikoho nezajímáš. Kruté a zároveň drsné, přesto ale asi účiné. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje pravdu, která se děla a děje nejen ve Spojených státech Amerických, ale všude po světě. Nevím jestli bych skočila po první šanci vydělat peníze jako hlavní představitel filmu, ale pokud bych tam udělala, rozhodně bych skončila dřív, než bych začala vystěhovávat lidi. Nakonec si to stejně hlavní hrdina filmu uvědomil a na konci filmu jsme zažili pravý americký happyend. Průměrný film, který ničím nezaujme, trošku zanudí, ale ani neurazí a Michael Shannon je skvělý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ten smrad zo sračiek som cítil až k Tatra Banke sídliacej naproti môjho flátu. Nuž systém je neúprosný a verte alebo nie, buďte šťastný, že žijete v Čechách alebo na Slovensku, kde je zákon o odoberaní nemovitostí predsa len viac na strane občana ako bánk. K samotnému príbehu: v zúfalej situácii človek podniká natoľko zúfalé kroky, až podá ruku samotnému diablovi. Ťažko sa hodnotí reálnosť snímku, keď divák nemá ani páru, ako pracuje americký právny systém, alebo sa nepohybujeme v odvetví nemovitostí. Oceňujem však rýchly spád, kedy nuda nedostáva takmer žiadny priestor. Taktiež musím vyzdvihnúť snahu o vyvolanie nepríjemných pocitov, čo sa naozaj v niektorých prípadoch aj podarilo. Čo ma ale núti zamyslieť sa, je vloženie prvku okolo krádeži. To mi predsa len prišlo mierne pritiahnuté za vlasy. Keď sa ozve svedomie, môže ísť o veľmi bolestivú záležitosť. Nemám v obľube americký sentiment, no v tomto prípade prižmúrim očko a tie 4 tomu nakoniec zrejme šľahnem. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

A jedinec, sám mudrující oběť, bude nucen mít žaludek, fakticky vzít za kliku démonické demolice šedé eminence, prašivých praktik. Brát klíče ostatním, aby odemkl ten svůj. Světlo znovu usedlo na křeslo prázdných, tichých pokojů, na zpustlé, zarostlé, zaprášené verandy. Ponížené, poničené nepokoji vrchnosti doby. Před stovkou dát stopku stokám v zemi strýčka Sama. Zazdít obvod bankrotů. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na Floride a tiež v ďalšom americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama