Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (105)

andrii 

všechny recenze uživatele

A jedinec, sám mudrující oběť, bude nucen mít žaludek, fakticky vzít za kliku démonické demolice šedé eminence, prašivých praktik. Brát klíče ostatním, aby odemkl ten svůj. Světlo znovu usedlo na křeslo prázdných, tichých pokojů, na zpustlé, zarostlé, zaprášené verandy. Ponížené, poničené nepokoji vrchnosti doby. Před stovkou dát stopku stokám v zemi strýčka Sama. Zazdít obvod bankrotů. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Chodíš do kostela? Jsi věřící? Na Noemovu archu se dostane jen jeden ze sta, hochu. A všichni ostatní se utopí.” - V dluhové pasti se může ocitnout skutečně každý, je to celkem jednoduché, ovšem vymanit se z exekuční mašinérie už tak snadné není. Hlavní hrdina snímku 99 domovů tuhle těžkou životní situaci řeší tím, že začne pracovat pro samotného exekutora, u něhož mu velmi záhy dojde, že světu vládnou peníze a mamon. Čím víc však máš, tím víc chceš a tím méně ti stačí. Co se musí stát, abys z tohoto zkázonosného vlaku vystoupil? (70%) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, ale brzy to spadlo do sbírky klišé.  Systém práce s distressed assets je v USA jiný a dění po roce 2008 je rozhodně zajímavé téma, jen by si zasloužilo trochu chytřejší a méně černobílé zpracování. Chudí dlužníci, kteří si berou úvěry nad poměry a svou situaci neřeší, jsou bez výjimky hodni. Banka je zlá. Soudce je zlý. Policie je zlá. Stěhováci jsou zlí. A makléř, ten je úplně nejhorší. Jo, a abych nezapomněl, nemám rád Garfielda ani toho druhého chlapa, ani tu ženskou. Nerad na ně koukám. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda posledních pěti minut, které člověk čuje různými náznaky a střípky už od poloviny a ano, je to průser. Jinak by to byla neskutečná palba. I tak je to ale v rámci tématu "americké ekonomické/realitní/hypoteční krize" ještě o chlup lepší než Big Short, který je zbytečně vrstevnatý, s velkým množstvím nasteroidovaných superbrokerů, užvaněný a pro laika složitý s velkým množstvím nicneříkající změtí čísel. 99 Homes je neskutečně přímý, bezprostřední a syrový film, kde krize nevyniká přes čísla na papíře, ale přes stres a utrpení na ulici, přímo v akci, to když chudáci přicházejí o své nemovitosti a nekompromisní Michael Shannon jen diriguje ze svého nového Range Roveru svoje další démonické galapředstavení, tentokrát materialistického makléře. Tak intenzivní, že se dostane pod kůži. Nebýt závěru, tak je to jeden z nejtvrdších filmů za poslední dobu. A ač jsou protistrany jasně rozvržené a ví se kdo je good guy a kdo je bad guy, nelze v jistých aspektech nechápat obě současně. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Andrew Garfield, byl pro mne jako hlavní hrdina strašně nesympatický element příběhu. Na druhou stranu, se ale po většinu děje pohyboval na samém okraji kladného hrdiny a v určitých scénách to byl už ale vyloženě záporák. Takže mu jeho zjev budiž odpuštěn, příběhu to dozajista vyloženě svědčilo. Co k samotnému filmu napsat? Sám to ještě teď rozdýchávám, jaká to byla syrová jízda. Za posledních pár týdnů musím říct, bude film až v nejvyšších příčkách mé soukromé topky! Je neuvěřitelně realistický a v dobách ekonomické a hypoteční nestability, ze strany klienta bank, jde i o vyloženě současný a aktuální příběh. U nás snad naštěstí tak drastická exekuční praxe neexistuje, nicméně možnost nakouknout západním sousedům pod pokličku, dává příležitost vidět, že ten často zmiňovaný americký sen, nežijí v drtivé většině ani samotní američané. Myslím že právě naopak. Na druhou stranu, se tam s tím úřady nepářou. Šup s dědou na chodník na židli a starej se. V jednu chvíli koukáš v obýváku na telku a za hodinu sedíš na ulici se dvěma taškama a sleduješ, jak ti sousedi rozebírají na ulici vystěhovanou domácnost. A nikoho nezajímáš. Kruté a zároveň drsné, přesto ale asi účiné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na Floride a tiež v ďalšom americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama