Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Naprostá a nejznámější klasika, barvité, výpravné, vtipné. Vždycky mne pobaví Philipova replika, když jej vedou biřici a pod ním v úvozu jde Lolobrigida, a on „vidí soutěsku a dva kopce“. Francouzské filmy se silně podílely na mém dospívání, nikde v té době nebyla moc erotika, natožpak sex. Takže díky i za fanfaróna Fanfána Tulipána. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další francouzská dobrodružná komediální klasika s výtečnými, šarmantními, krásnými herci, báječnou atmosférou a skvělou režií. Víc než cokoliv je Fanfán dobrodružná komedie, a to naprosto excelentní. Zápletka je boží a film uteče jako voda. Tenhle typ filmů prostě patří k nestárnoucí klasice, a o Fanfánovi to platí tuplem! 85%. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

V mojich zahmlených spomienkach z čias keď som bol ešte malý špunt bol tento film úplne super. A s menšími výhradami to platí aj teraz o pár krížikov neskôr. Väčšinu stopáže skvelé tempo, zábavné postavy, krásna Gina, hromada šermovačiek a naháňačiek. Skrátka dobrodružná klasika ako lusk. Odľahčená, zromantizovane naivná, no stále skvelá. Ale aby som len nechválil, tak s blížiacim sa koncom sa mi tá ľahkosť akosi vytrácala a už to nemalo až také čaro. 8/10 ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ako byť nešťastným, keď sa tu podáva prvotriedne voňajúce dobrodružstvo, romantizmus a tie najkrajšie pahorkatiny :) Nevzrušivo podvedený v množstve definícií, ktoré minulá tvorba vo vybraných prototypných snímkoch dávkovala rozumne, avšak s plnou gráciou, dôverou s cieľom priniesť oživenie všetkých zmyslov. Prorocké zvolanie Phillipea, že nebude mať dlhý život, pri ktorom sa aj slza vyroní. (videné 06.01.2016,STV1 archív) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipné, ľahké a milo romantické. Na rozdiel trápneho remaku z roku 2003 tu nechýbal ten pravý duch, aký sála napríklad z Troch mušketierov. Sú tu mimoriadne herecké výkony a to nielen u hlavných postáv, každá vedľajšia rola má svoju úlohu a šarm. Okrem toho sa to veľmi dobre pozerá a obraz i farby sú na rok výroby neuveriteľné. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Slovo „fanfán“ má původ ze slova „fan“ = ctitel, obdivovatel, nadšená osoba. Zdvojený fanfan pak znamená obdivovaný, miláček. (sator)
  • V reálu princezna Henrietta nijak zvlášť Madame de Pompadour nemusela a stejně jako ostatní královy děti jí velmi opovrhovala. Dokonce jí s bratrem Ludvíkem a sestrou Adélou nazvali Maman Putain (Matka děvka). Když se pak její starší sestra/dvojče s de Pompadour sblížila, vedlo to mezi sestrami k dočasnému odcizení. (ajaxx)
  • Film existuje ve dvou verzích, v černobílé a barevné. (BMW12)

Reklama

Reklama