Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (13)

Milan Šteindler

  • Vznik své záliby v pohyblivých obrázcích později komentoval: "Já myslím, že film je něco jako vrozené postižení. U mě se tahle diagnóza začala projevovat tím, že jsem spolužákům filmy vyprávěl. Nejraději jsem jim líčil komedie a některé gagy předehrával. Někdy dost výrazně, proto jsem byl napomínán jako třídní šašek. Ještě se to zhoršovalo, když si naši koupili televizi. Nesměl jsem se dívat na filmy pozdě večer, nastavil jsem si proto zrcadla, přes která jsem obrazovku sledoval pootevřenými dveřmi svého pokoje. Bavily mě filmy jako Fanfán Tulipán a Zemanův Baron Prášil. Také jsem měl rád takové ty komedie, ve kterých někdo složitě připravuje přepadení banky, ale pak se to celé zvrtne." (NIRO)

Černý Tulipán (1964)

Nevera (1966)

  • Snímka sa natáčala od 18.4. do 20.5.1966. V roku 1967 bola v kinodistribúcii uvedená pred dlhometrážnym hraným filmom Fanfán Tulipán (1952). (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

S čerty nejsou žerty (1984)

  • Ve filmu lze najít mnoho podobností se snímkem Fanfán Tulipán (1952). Povědomá může být většina šermířských soubojů, scéna na střeše, vousatý kaprál, scéna na komíně nebo láska až na druhý pohled. Dokonce i vyvolená hlavního hrdiny má stejné jméno Adélka (Monika Pelcová). (Tommassi3)

Reklama

Reklama