Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři jsou strašné logické díry, chování některých postav v určitých situacích je lepší nekomentovat a celé je to silně průhledné. Samotný found footage styl už zdaleka nepůsobí jako ozvláštňující prvek, ale spíše jako přežitá umělecká volba, v rukou obou dětí navíc krajně nerealistická a příliš "dokonalá". Na druhou stranu důmyslná hra s pravidly několika žánrů, diváckými očekáváními v dílčích momentech a grandiózní výkon Deanny Dunagan. Svou přiznanou až okatou filmovostí mi The Visit připomínal Raimiho Drag Me to Hell. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan sa po niekoľkých vysokorozpočtových a na môj vkus až príliš komerčných záležitostí, ktoré som pre istotu radšej vynechal konečne zase vrátil k menším filmom a nedopadlo to vôbec zle. Síce som tomu spočiatku ani moc neveril, predsa len je tento hororový subžáner found fountage v poslednej dobe dosť využívaný a tým pádom už ani zďaleka tak atraktívny, ako kedysi a navyše som v tom ani vôbec nevidel žiadny potenciál, od dvojice súrodencov na návšteve u svojich nikdy nepoznaných starých rodičov som čakal prinajlepšom len priemernú žánrovku, ale s výsledkom som teda nadmieru spokojný. A navyše sa potvrdilo, že Shyamalan má v sebe stále talent, keďže dejovo to vlastne nie je ničím výnimočné, aj keď ten jeden zvrat je predsa len nečakaný a film posunie ešte o niečo vyššie, ale aj tak to skutočne zostane len u tej návštevy podivných, no aj tak vlastne relatívne uveriteľných príbuzných, tu sa žiadny prechod do iného subžánru s nejakým tým nadprirodzenom nekoná, ale Shyamalan z toho dokázal vyťažiť maximum a verím tomu, že v rukách drvivej väčšine nielen žánrových tvorcov by sa to celé rozpadlo. Lebo celá tá hororová línia je na prvý pohľad vlastne úplne absurdná, predtým by som vôbec neveril, že niečo takéto aj môže fungovať, aby to nepôsobilo len nechcene smiešne, alebo rovno trápne, no tu to funguje. A tak nielen, že sa na to väčšinu času pozerá viac, než dobre, pričom mi tu až prekvapivo dobre sadlo aj to neustále využívanie techniky, ale aj jednotlivé hororové sekvencie sú napriek absurdnému obsahu napínavé a celkovo výborne zvládnuté, už naháňačka pod domom jasne naznačila, že toto bude zaujímavá záležitosť, ale bez problémov je na tom aj humor, pár krát som sa musel zasmiať. Veľkým plusom sú aj postavy, detské duo je až prekvapivo sympatické a páčil sa mi ich prístup, ktorý je navyše aj na pár momentov uveriteľný, ale ani starí rodičia nesklamú, samozrejme obzvlášť stará matka, ktorá to zvládla perfektne. A tak som si The Visit síce pozrel vlastne len kvôli Shyamalanovi, keďže som bol zvedavý, ako sa podaril jeho návrat k menším filmom, ale výsledok dopadol nad moje očakávania. Nie je to žiadny žánrový klenot, ktorý by som potreboval vidieť viackrát, ale jeho potenciál sa už snáď ani lepšie zvládnuť nedal. Výborná práca a som zvedavý, s čím Shyamalan príde najbližšie. 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOČ JENOM TO, ČEHO SE ÚČASTNÍŠ…“ /// Dokument z návštěvy rodinný farmy, točenej 16ti letou holkou. NEBUDE TAM SIGNÁL! (mrdej na to, hlavně drž rovně kameru!) Návštěva prarodičů, kteří parchanty (a voni zase je) ještě neviděli. Prvních 12 minut trvá snad půl hodiny (trochu mě to sere…). Naštěstí v úterý cca kolem 10 hodiny (dopoledne) mě frajersky zamrazilo. Ať už by se tam dělo cokoliv – víc jak 3* nedám – to vím v půlce naprosto jistě (kvůli dokumentu a taky těm pičovinám vokolo). A přitom jsem se tak nádherně lekl (už nepamatuju, kdy jsem naposled…) a před finále cejtím nervozitu… bohužel, jak je to strašidelný, tak je to debilní. Takže 3* za strašení. To vostatní je vo hovně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Znám tvory co žijou v rybníce. 2.) Jedeme se ségrou na prázdniny k dědkovi a bábě. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak usilovně přemýšlím z čeho, že bych tu vlastně zase měl ujebávat. Tak jasně všichni tu zmiňují, že Shyamalan se vrátil k žánru který ho zrodil. Ok to se sice vrátil, ale zatím co byl pryč, tak tenhle žánr nenávratně zdegeneroval především díky dvěma nesmyslným konceptům z poslední doby které ho pohřbili ten první je found footage a ten druhý lekačky pro dětičky. No a tohle je kombinace obojího. Sice řemeslně výš než většina podobných filmů z poslední doby, ale pro mě pořád nepřesvědčivý. Když navíc přihlédnu i k faktu, že je to téměř doslovná kopírka nikterak excelentního, ale přeci jenom o něco podařenějšího Babiččina domu, tak já mám jasno. Přechcat se prostě nenechám a ani ta skvělá hodnocení a rádoby pochvalný komentáře mě nedonutí jít aspoň na průměr. Nezbavím se holt dojmu, že žánr horor brutálně vyčpěl a nemá už žádný eso v rukávu který by ho mohlo oživit. Ještě to nebalím, ale z každým novým filmem se v tom utvrzuji.45% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Shyamalan servíruje další nezapomenutelnou pointu. Máme tu sympatická děcka, která přijedou na návštěvu prarodičů. Brzy začne být jasné, že něco není v pořádku. Divné chování starých lidí („mohla bys prosím vlézt do trouby a vyčistit jí?“) vystřídají scény s lekačkami, ze kterých vám bude tuhnout krev v žilách. Za všechny jmenuji vnučku, kterou pronásleduje babička pod domem a modří už jistě tuší. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Když Tyler (Ed Oxenbould) mluví o své hudbě, nazývá sám sebe Tyler the Creator. Tyler the Creator je ve skutečnosti černošský rapper, jehož texty písní lze označit za lyrické hororové příběhy. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama