Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd je šíleně dlouhý. Než se začne něco pořádného dít počkáme si dobrých 45 minut. Pak už se to dalo, atmosféra začne být ostřejší a dočkáme se pár velmi zneklidňujících scén. V závěru se vše zvrtne do pořádného psycha a hororový fanoušek začne mít žně. Bohužel ten rozjezd přišel moc pozdě a ta pomalá první polovina se už nedá zachránit .. 6/10 = 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A vono to půjde, né že ne! Shyamalan se po několika záležitostech balancujících na hranici průjmu vrátil do hororových vod a jen tak mimochodem natočil jeden z nejlepších "found footage" filmů - uvozovky jsou zde na místě, jelikož spíše než FF výsledný produkt zdařile odkazuje na (pořád ještě relativně novou) symbiózu až posedlost mladistvých elektronickými hračkami a internetem. K nalezení je několik režisérových trademarků (drobné osudové předurčenosti postav), prazvláštní humorný nádech a především ojediněle úchylná atmosféra osamoceného sídla, jehož obyvatelé očividně nejsou v pořádku. Podezíravější divák sice pointu prokoukne dost brzy, nicméně originalita a příběh tentokrát chvályhodně ustupují skvostnému castingu a pseudodokumentárnímu stylu, jehož provedení nijak neubírá audiovizuálním kvalitám (děcka maj prostě dost dobrej matroš, smiřte se s tím). Naopak - celé to pubertální filmování "na tajňačku" krásně podtrhuje vyšinutost celého projektu. Dobrý to je! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Shyamalan servíruje další nezapomenutelnou pointu. Máme tu sympatická děcka, která přijedou na návštěvu prarodičů. Brzy začne být jasné, že něco není v pořádku. Divné chování starých lidí („mohla bys prosím vlézt do trouby a vyčistit jí?“) vystřídají scény s lekačkami, ze kterých vám bude tuhnout krev v žilách. Za všechny jmenuji vnučku, kterou pronásleduje babička pod domem a modří už jistě tuší. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Paráda. Ale v tomto prípade sa nejedná o žiadne prekvapenie, pretože sa v podstate len potvrdilo to, čo bolo predpokladané už od začiatku – že Shyamalan je konečne späť a napráva si polorozpadnuté renomé, k čomu mu práve tento malý, čierny horor adekvátne poslúži. Nie je to samozrejme na jeho vrcholovej úrovni ako "The 6th Sense" či "Unbreakable", ale je to lepšie než jeho posledné filmy a to úplne stačí. Nehovoriac o tom, že to celé vytrieskal z minima, či už sa jedná o hľadisko finančné alebo o „zaseknutý“ subžáner found footage, do ktorého je to mimochodom tento rok (spolu s nedoceneným "Digging Up the Marrow") už druhý kvalitný prírastok. Uveriteľné, znepokojivé, desivé i zábavné, no predovšetkým plnohodnotne funkčné, natočené so Shyamalanovským štýlom i zvratom. Takže spokojnosť a konečne horor, ktorý má aj potenciál; vystrašiť mladých pred prázdninami u starých rodičov :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Když Tyler (Ed Oxenbould) mluví o své hudbě, nazývá sám sebe Tyler the Creator. Tyler the Creator je ve skutečnosti černošský rapper, jehož texty písní lze označit za lyrické hororové příběhy. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama