Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Kocour v botách: Poslední přání

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

Tento film byl lepší, než by si kdo mohl přát. Legendární kocour v botách je zpět a v plné parádě! Skvělé dobrodružství s řadou perfektních postav, povedenými vtipy a odkazy na různé pohádky a brilantní animace. Nemám slov, tento snímek se vážně neskutečně povedl.

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick je absolutní TOP po všech stránkách! Na tento film jsem se zpočátku nijak netěšil a počítal jsem s tím, že bude dost průměrný, proto jsem byl pak neskutečně překvapen, že po premiéře sklízel ohromné pochvaly, ale konečně jsem se k filmu dostal a mohu říci, že ty pochvaly byly opravdu zasloužené a to hned z několika důvodů. Prvním z nich je neskutečně dobrá kamera, kde pak především části z letových pasáží vypadají neuvěřitelně dobře a člověk jen žasne. Druhým důvodem je plynulé, bravurně provedené přecházení mezi žánry, ať už akčním, dramatem a částečně také romantickým žánrem i okrajově komedií. Vtipy, které tu jsou působí strašně dobře, jelikož jsou nenucené a skvěle zapadají do scén (viz. ztrácení signálu nebo "mimozemšťan"). Pochválit také musím to, že se tu bravurně pracuje s věcmi vybudovanými v jedničce a odkazy fungují perfektně. A nakonec akce, ta souvisí právě s dobrou kamerou a já si akční pasáže neskutečně užíval. Celkově mě film vystřelil do oblak!

Na návštěvě

Na návštěvě (2015)

Wow, tohle bylo opravdu zajímavé a poměrně dost osobní. Zpočátku se mi moc nelíbilo, že film je předkládán pomocí kamery, na kterou děti natáčí svůj "dokument", ale nakonec se to ukázalo jako poměrně zajímavé a samozřejmě to dodalo filmu jakýsi jiný rozměr. Zpočátku klidný horor se postupně rozjíždí, místy je vtipný a nakonec dorazí k pozoruhodnému konci. Celkově nad očekávání dobré. UPDATE: Původně jsem viděl se slovenským dabingem, který tomu pro mě dodal ještě větší zážitek (a opravdu doporučuji si to pustit ve slovenštině), před několika dny jsem to viděl znovu tentokrát v češtině a znovu mě tento horor tak neskutečně bavil - považuji to za jeden z nejlepších hororů, které jsem kdy viděl!

Uteč

Uteč (2017)

Uteč je neskutečně dobrý horor, který skvěle buduje celý příběh a postavy se tu chovají normálně a logicky, což je oproti některým jiným hororům opravdu super. Film začíná poměrně nevinně s jednoduchou "problematikou" smíšeného páru. Zatímco se zdá být tato věc vyřešena, tak se začíná budovat celá hlavní zápletka a podivná atmosféra. Některé postavy začínají být dost zvláštní, ale líbí se mi, že hlavní hrdinové se chovají naprosto příčetně a logicky tak, jak by se asi choval normální člověk. Ačkoliv je děj dlouho dobu hodně poklidný, což je také super změna oproti některým jiným hororům, tak zničehonic nabere tempo a začíná se rozjíždět perfektní drama. Hororová stránka filmu už je pak na dosah a v této části naprosto miluji, že konečně vychází něco oběti a ne pořád jen záporákům, to je tak neskutečně skvělá změna oproti jiným hororům. Krom jednoho klišé, že jedna postava vstane tak trochu z mrtvých si nemohu stěžovat, že tento horor by se držel zajetých hororových kolejí. No byl jsem prostě neskutečně nadšen a velice doporučuji tento snímek.