Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage styl mi nevadí, ale Alien Abduction je režijně i scénáristicky strašně nenápaditý. Krom toho, že až na pár lekaček ani moc neděsí, je story o únosu mimozemšťanů nezajímavá až běda a přitom by se s tak zajímavou látkou dal natočit hodně zajímavej film. Nejatmosféričtější scéna v tunelu přijde hned ze začátku, zbytek už je jen průměrná rozmazaná honička v lese. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro found footage nadšence je „Alien Abduction“ asi celkem snesitelný film, pro milovníky hororu už je to jen jedno z mnoha. Není zde nic, co by se odlišovalo, alespoň natolik zásadně, že by snímek vynikal a žánru přinesl něco trochu nového. Nepřináší nic a jen se plácá v klišé. Já jsem prostě zjistil, že ve filmu chci vědět, co se děje. Ale pořád žánr chápu hlavně jako možnost pro ty, kteří nemají možnost točit jinak, protože se jim nedostává peněz. Když jsme u toho, tak trikově to není zlé. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ukázkovej případ kvalitního mimozemskýho FFka. V pohodě rodinka, která se vydá na vejlet a vcelku brzo se začne něco podivnýho dít, což rozpoutá vztek u našich vesmírnejch sousedů a stojí to za to. Když pominu to rušení kvality a ty občasný přebliky, kterejch tam bylo dost, tak to dost nahradily scény těch alienů, který byly pěkně udělaný až z nich ten strach šel. Dokázali tu ukázat i tu hrozbu, jakou pro nás zřejmě jsou. A nakonec i ta cesta do vesmíru byla famózní. Není to dokonalý, ale v rámci tohodle tématu se to povedlo. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Mali sme tu už množstvo found footage hororov s duchmi, so zombies, s mimozemšťanmi, s démonmi, s masovými vrahmi, s trolmi, s Yetim atď. a teraz prichádzajú na rad, áno opäť raz mimozemšťania a trápna hra na efekt, ktorá sa diváka snaží presvedčiť, že opäť sleduje „reálnu“ udalosť akýchsi Brown Mountain Lights (to si vážne niekto v dnešnej dobe myslí, že na to diváci skočia?!). Ako by toho už nebolo dosť. Alien Abduction má síce celkom rýchly rozbeh a tak divák nemusí pretrpieť pre found footage takmer až povinnú prvú pol hodinu, kde sa postavy len rozprávajú o ničom. Mimozemšťania nastúpia na scénu takmer hneď v úvode, resp. po nejakých 10 minútach (dianie v tunely), ale ďalej sa vo filme už vôbec nič nedeje a rodina len sedí ukrytá v dome jedného burana (klišé zobrazenie amerického redneck-a: vulgárneho, špinavého, ryšavého poľnohospodára) alebo sa prechádza po lese. Najväčším kameňom úrazu tu je však kamera (akože v rukách autistického chlapca), kde je nie absolútne nič vidieť. Je to len jeden chaotický sled nadmieru roztrasených, rozmazaných záberov do tmy alebo žiarivého bieleho svetla. Vyslovene tu nie je vidieť, čo sa vlastne na scéne deje a nebojím sa povedať, že Alien Abduction je jeden z tých NAJNEPREHĽADNEJŠÍCH found footage horor aké som videl. To už aj zábery v Slumber Party zo série V/H/S/2, kde mal kameru prichytenú na chrbte pes boli tisíc krát prehľadnejšie, čo o mnohom vypovedá. Takže pokiaľ si chcete užiť „epileptické záchvaty“, pri ktorých budete 85 minút rozoznávať, či je v zábere rozmazaný strom, balvan alebo ksicht E.T.-ho, smelo do toho. Za mňa teda nie, takto rozhodne nie! Preto je aj to hodnotenie také aké je. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to uvrieskane, nezaujímavé a i dosť fádne. Vidíme rodinku, ktorá mi už od začiatku bola nesympatická a po príbehovej stránke, to malo od originality, veľmi ďaleko. Jedna schopná scéna je v tom tuneli, kde sú porozhadzovane veci a odstavené autá. Tam to malo takú slušnú dusnu atmosféru, no ako sa zjavili tí mimozemskí fušeri, tak už bolo aj po atmosfére. Cele mi to prišlo, len tak narýchlo zbuchnutý FF projekt, ktorý sa snaží o niečo, na čo vobec nemá. Slabé 2*. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)
  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)

Reklama

Reklama