Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Je to takový ten vzácný obraz lidskosti přinášející mix humoru, tragiky a dojetí - tak jako v životě. Příběh donutí k zamyšlení, ale hlavně celou dobu baví i dojímá, to vše v kulisách léta na nádherné skotské vysočině. Varování: pobrečíte si, a to jak smíchy, tak dojetím a smutkem. Ale smích naštěstí převládá - feel good movie s příchutí hořkosti, pěkně po britsku (skotsku). ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Feel-good film. I přes poněkud morbidní zápletku vtipnými dialogy nacpaný pohodový snímek (byť v závěru trochu naivní), v němž se pozná mnohá rodina. Kočkování Pike s Tennantem a jejich dětmi je suverénně to nejlepší, co nabízí. Děcka jsou ve filmech většinou na facku, zdejší ústřední trio je ale sympatické, hraje dobře a opravdu baví (zvláště malá Jess a její záliba v šutrech). A ta skotská příroda! Ideální film na nedělní odpoledne, přestože jsem se na něj dívala v pátek v noci. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

5* v rámci svého žánru výborná spíš nezávislejší komedie, která v sobě přináší i nějaké poučení. S nadhledem a typickým břitkým britským humorem nás provede zázemím jedné rodinky a jejich výletu do Skotska. Překvapivě tu mají hodně velkou roli děti a i když jsou to spratci jako většina, tak se chovají často rozumněji než dospělí. A i když se ve filmu smrti nevyhnou, tak bych se nebál na film podívat se svým potomkem, ale je fakt, že by si to neužíval, tak jako já. Takže nezbývá než doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co tímhle chtěl básník říci. Bohužel bez větších spoilerů by nešlo úplně vysvětlit proč mě to celé bytostně štvalo. Jde o hlavní premisu, o to dětské ''tajemství'' a další úplně absurdní chování všech zúčastněných. Narvch absolutně divný cast, který sice na papíře vypadá slušně, ale dohromady vůbec nefunguje. Tohle pro mě není feelgood komedie. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až srandovně a roztomile nevyrovnané. Tři vtipy na minutu - dva dobré, jeden ohromně trapný. Nicméně s takovou kadencí působí výsledek stále především jako rychlá svižná a milá reklama na Skotsko s lehkou přiblblostí na okraji talíře. Jako číst dětskou knížku a spolu s uvědoměním, že text je opravdu určen pro jinou věkovou kategorii, začít odpouštět nedostatky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama