Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ježiši! Proč jsi mě nevzbudila?“ – „Říkal jsi, že je to neslušné.“ – „Ne, když řídím!“ Parádní britská tragikomedie. Opravdu spousta hlášek a vtipných situací, s postupující projekcí stále černější humor. Pobaví i narážky na britsko(londýnsko)-skotské vztahy. A pak samozřejmě postavy, ať už jde třeba o škodolibého a vtipkujícího dědu („Vážně jsi hrál za Skotsko?“ – „Jo, hrál. Jen jednou, proti Kypru.“ – „Dal jsi gól?“ – „To si piš, že dal. Nechytatelná hlavička do horního rohu...mé vlastní branky.“) nebo 2 rozmazlené, nejmenší děti a jejich starší, rozumnější sestru (vyloženě mi nesedl snad jen bratranec houslista a jeho „hudební seznámení“). Film je vcelku pohodový, ale táhne se jím i vážnější rovina, kterou se však tvůrci snaží zlehčovat, ať už celkem úspěšně („zjištění“ u moře) či méně (konec byl už moc hollywoodský, avšak nešlo ještě o tak velké utrpení). To mi spíš vadilo moralistní uvědomění si „pravdy“ skrz starší dceru nebo to naivní gesto sociální pracovnice. Celkově jsem ale velmi spokojený a vidím to na solidní 4*. „Hlavně si musíš pamatovat, že tě mamka i taťka mají oba moc rádi, ale občas dojdou do bodu, kde se věci mění a jeden z nich zjistí, že už toho druhého nemiluje tak jako dříve, a pak, možná právě kvůli tomu, ten druhý udělá chybu.“ – „Jako Lloydův táta?“ – „No, to už byla velká chyba. Přejet Lloydovu mamku autem, to bylo…ne, já mluvím o menších chybách.“ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalej rodinnej film, kterej je mnohem, mnohem lepší, než se může zdát a který mě obrovsky překvapil sílou své výpovědi, perfektní kombinací komedie a dramatu (a tragikomedie), elegancí a feelingem. Teď budu mluvit naprosto vážně – hodně dlouho jsem neviděl lepší film. V tomhle kousku jsou navíc děti (naprosto vynikajícně obsazené) mnohem, mnohem lepší, než jakýkoliv dospělý (ať už je to ta nejstarší, která hrála v Doctorovi – ta byla nejlepší, nebo ta nejmladší se zálibou v šutrech). Dětem se může rovnat snad jedině úžasný Billy Connoly, který zastínil nejen Tennanta a Rosamunde Pike (spolu jim to jde), ale i všechny ostatní (s hereckým obsazením vskutku nemám sebemenší problém). Na začátku je to sice trošku rozpačité, ale jak se všichni sjedou, tak to vážně stojí za to. Nádherná podívaná, vtipná, veselá, smutná, dojímavá – a víc o tom asi mluvit nebudu. Tyhle filmy, které prostě dovedou překvapit v každé své minutě mám nejradši. A zrovna tenhle budu chtít ještě vidět. 100%. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Procenta dostatečná ke zkouknutí, ale po shlédnutí bych je očekával vyšší. Sice jde spíše rozpočtem, vizualizací, kamerou, hudbou a dalšími technickými parametry o průměrný televizní film, ale hlavní téma se povedlo. Okolní tlachání je také dost laciné, ale když na řadu přijdou děti a další rodinné pohromy, je film hodně vtipný a nápaditý. Jak děti většinou ve filmech moc nemusím nebo si mé sympatie získají až po čase, tak zde dětské postavy jsou tak skvěle napsané, že jim nešlo odolat hned od začátku. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tohle Britové umí a Amíci nemaj šanci... Nádherná tmavší komedie o naprosto obyčejné rodině s naprosto obyčejnými problémy, s možná lehce neobyčejnými dětmi a jedním úžasným dědou. Slzíky proběhly. Dialogy, především děti-děda, neměly chybu. Dostalo mě to naprosto. Špička v tomto žánru. Super herci, ale ten scénář. Tleskám ve stoje. Dlouho mě takto film nedostal... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zcela z prstu vycucaná, nepravděpodobná historka, natočená v kýčovitě podané skotské krajině, kde je vše zalito sluncem a k tomu hraje keltská hudba. Nedá se tomu věřit ani a mák, s postavami se nejde ztotožnit, protože jsou neživotné. Což platí o dědečkovi rozdávajícím moudra napravo nalevo i o přemoudřelých dědičkách, které svými hláškami usazují dospělé. Ti se ostatně zase chovají jako rozmazlení frackové. Protivný film. /17. 5. 15./ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama