Reklama

Reklama

Nejchytřejší Čech

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2014, 6x80 + 6x114 min

Obsahy(1)

Velkolepá zábavná show, kde hlavní roli hrají bystrost, pohotovost a logika. Moderátor Roman Šmucler přivítá v soutěžní aréně prvních 6 uchazečů o titul a 1 milion korun. Ve velké soutěžní a zábavné show bude bojovat 24 soutěžících, kteří prošli velkým sítem konkurzů a byli vybráni z více než dvou tisíc přihlášených. Museli prokázat nejen svou pohotovost řešit logické úlohy, ale i schopnost vyjadřování a nadání zaujmout. Kdo z nich se stane Nejchytřejším Čechem? Bude to učitelka nebo skladník, či student – premiant? Bude to strojní inženýrka v důchodu nebo snad výpravčí anebo člen hasičského sboru? Jedno je jisté – bude to ten či ta, jejichž mozek, pohotovost a bystrost se nezalekne ani stovek světel a vypjaté atmosféry v obřím studiu naplněném diváky. Čeká vás šest napínavých večerů!
V prvních čtyřech se představí vždy šest nových soutěžících a z každého postoupí vítěz přímo do finále. Pátý večer se utkají 4 soutěžící, kteří skončili na druhém místě a do finále postoupí ještě jeden nebo jedna z nich. A pak už tady bude velké finále! Pět finalistů bude bojovat v disciplínách, kde bude hrát hlavní roli pohotovost, bystrost a logika. V celé strhující a velké show bude testována inteligence soutěžících z nejrůznějších stránek a otázky budou podávány nejen prostřednictvím nejmodernější techniky, ale také ve formě více než zábavné.
Velký souboj mozků začíná! V hlavní roli s moderátorem Romanem Šmuclerem, který se zúčastnil všech konkurzů, a kde i on dokazoval svoji pohotovost a empatii v rozhovorech se soutěžícími. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak může nejchytřejšího Čecha objevit tak dementní pořad? 1) Lacině vyhlížející estrádní show se stále stejně slizkým moderátorem, jak si ho pamatuji z pořadu Tabu, propašovali na obrazovky České televize nejspíše ideoví diverzanti v mrzkém žoldu Novy, Primy a Barrandova. Zřejmě pořad v této podobě na komerčních televizích neprošel a tak se tvůrci rozhodli zesměšnit a shodit jedinou instituci, o které si stále ještě část diváků udržuje iluzi serióznosti. Inu, podařilo se jim to na 100%. 2) Inteligenci Čechů podle autorů tvoří rychlé počty a všímavost k detailům. Jen abyste věděli. 3) Sledoval jsem jen finále. Tu jednu hvězdičku dávám za spoustu pěkných kluků - soutěžících a tanečníků (byl tam dokonce výstup, ve kterém dva tanečníci odmítli děvče a skončili vzájemným něžným polibkem), kteří byli jediným důvodem, proč jsem ve zrychleném režimu vytrval až do závěrečných symptomaticky expresních titulků - běžely tak rychle, že nebylo možné přečíst jediné jméno. Nedivím se, taky bych se za takový produkt styděl. ()

Alex126 odpad!

všechny recenze uživatele

Soutěž, která by se dala sestříhat do 40 minut nám začíná zbytečnými životními příběhy účastníků. Dozvídáme se, že mezi ,,nejchytřejší'' Čechy patří výpravčí, učitelé tělocviku a další pochybná povolání - zvláštní je, že většina těch lidí sportuje... to má být jako boj proti obezitě, nebo co? Soutěž pokračuje trapnými momenty, kdy moderátor obvińuje soutěžící, že si vymysleli vlastní sport, aby v něm byli dobří a dál nasazuje svou děsivou grimasu. Nejenže na začátku nejsou úplně jasná pravidla, ale první soutěž ,,chytrosti'', at' už to znamená cokoliv, je hádání věku, neboli test sociální inteligence, kterou moderátor hned na začátku prokáže nazváním statisky zázrakem plastické chirurgie! Aby toho nebylo málo, tak nějakým zázrakem z tuctu neznámých lidí bylo pěti z nich 45 let a dalším dvěma 60. Hra pokračuje a nastupují další dva soutěžící, kteří soutěží v GRAMATICE! V této soutěží postupně zjišt'ujeme, že někteří z nejchytřejších Čechů neumí napsat slovo ,,výjimka'' a další základy. Ale pozor, pokračujeme v jazykové soutěži, která má odhalit naše znalosti jazyků podle toho, zda-li víme, jak se v 50 jazycích řekne ,,Dobrý den''. Jsme za polovinou pořadu a já vůbec nevím, proč tento pořad ještě sleduji. Probudí mne tvrzení, že i já mohu být geniální matematik. Moderátoři mi do očí tvrdí, že mne naučí násobit 11 o celou vteřinu rychleji, než klasickým způsobem. WOW! CÍTÍM SE GENIÁLNĚ. Nicméně i přes vysvětlení postupu nám nejchytřejší Češi příklady kazí a jak to tak vypadá, tak mocniny jim taky v 6. třídě ZŠ moc nešly. Tento pořad je jakýmsi důkazem neexistence české kultury a důstojnosti. Prosím přestańte nás trápit těmito nesledovatelnými kravinami a místo neschopného a bezmyšlenkovitého obšlehávání cizokrajných pořadů, nám je radši přeložte, kupte práva a pust'te v originálu. Aneb když to neumíš udělat pořádně, tak se na to radši vy**r. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Některé věci nemá cenu hledat, protože se ani najít nedají. Hledat takzvaně "Nejchytřejšího" Čecha je asi tak stejně relevantní jako hledat nejžížalovitější žížalu nebo nejčervenější červenou. Zkrátka a dobře, milí zlatí, záleží na tom, kdo určuje pravidla. A v případě nejchytřejšího Čecha nešlo ani tak o testování univerzální chytrosti, jako o pouťové atrakce. Úplně jako když v Brainiacu hledali nejničivější zbraň ze všech zbraní tak, že jimi rozbíjeli porcelánový servis. Troufám si tedy s určitostí tvrdit, že nejychtřejší Čech v tomhle pořadu nalezen nebyl. A nebylo to ani "blízko". Nehledě na to, že kdo má alespoň trochu rozumu v palici a minimum sociální inteligence, ten by nikdy do pořadu s podobným názvem nevlez... Už jen proto, že by nechtěl, aby si o něm všichni jeho známí šuškali, že "jest to ten nafoukanec, který si myslí, že je ze všech nejchytřejší". Abych ještě dokončil svoje hejterský skuhrání, dodávám, že kapitolou samou pro sebe je pan Šmunc-mic-muler. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že mu od huby odkapávají kýble vetřelčího slizu. A že to pak na podlaze ve studiu celkem klouže... ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

1. Už samotný, tak bombastický, název je klamavá reklama. 2. Nevím, jestli se v tomto pořadu dá spatřit nejchytřejší Čech (osobně o tom velmi pochybuji), ale rozhodně se tu dá spatřit nejnesympatičtější moderátor. 3. Tenhle x-tý klon Chcete být milionářem natrvalo stírá rozdíl mezi veřejnoprávní a komerční zábavnou tvorbou, už i ČT totiž definitivně točí jen pro Nováky... ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Teda jako že zatím nic moc - jak se může chytrost určovat hádáním věku ve skupině lidí., to by se to spíš mělo jmenovat Nejhádavější čech...A koukám, že i soutěžící tam před kamerou poskakujou a máchají rukama, jak na Nově před Kinectem u Počasí....uvidíme, jak se bude vyvíjet dále. UPDATE: Tak soutěžící se slezli dohromady a konečně se to trochu rozjelo UPDATE 2: Nakonec to svojí stupiditou zase šlo dolů. A za tohle platíme konsecionářské poplatky...blil bych z toho ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Výherce soutěže si jako odměnu vybral pět dukátů s Janem Amosem Komenským vyrobené v limitovaném nákladu pouhých 100 kusů. Dukáty navrhli přední čeští rytci Oldřich Kulhánek a Vladimír Oppl. (Mautinek)
  • Nápad hledat toho nejchytřejšího z národa vznikl v Německu v televizi ARD, kde si formát vyzkoušeli už v roce 2011. (willy1)

Reklama

Reklama