Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

peiton 

všechny recenze uživatele

V tom dome straší!! Vravím si strašne duchárske klišé,no v tomto prípade + s docela obstojným spracovaním.Snímok opisujúci krátke obdobie muža,manžela a otca rodiny v 1,ktorému v krátkom okamihu vstúpia do života zlí démoni s cieľom manipulovať ním.A práve tento krátky okamih bude stačiť nato,aby ste sa dali ním oklamať až pokým..nepríde záver a ten tomu bude dávať perfektný zmysel.A práve pre takéto filmové zážitky sa oplatí vytrvať. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že The Canal čerpá ne zrovna nenápadně z vícero filmů áčkové úrovně, jako je například Sinister, Insidious a dokonce i The Ring. Na druhou stranu je ale taky pravda, že se jedná o dost atmosférický a přitažlivý snímek, který ani nepotřeboval moc peněz, aby zaujal. Rupert Evans zvládá svoji roli úplně výborně a s přehledem s ním divák může soucítit. Další dobrou volbou byl výběr jeho filmového synáčka, který ani neumí být otravný, a proto je naprosto lehké se vtělit do jejich osudů. Příběh je docela pestrý, některé momenty nahánějí vážně hrůzu, škoda jen té detailně vyobrazené pointy, režisér ani nemusel brousit až do takové hloubky a možná by udělal líp. I tak mi Kavanagh nabídl kvalitní zážitek. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka? No trochu. Ale to mi vůbec nevadilo. Hodně slušnej atmosférickej mrazivej film -Sympatickej psychotickej tatík, neuječený neotravný dítě a týpek co bydlí za zdí. Já jsem se u toho dost dobře bavil a nevidím důvod proč bych měl tenhle fim podhodnocovat, jako někteří místní rádoby kapacity. Po řadě žumpovitých hororů jako je Plague town, Mercy nebo Den po konci světa, je tohle tak o tisíc levelů vejš. Za mě silnější čtyři. 85% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V poslední době se novinkové horory moc nevyznamenaly, už proto by si aspoň za mě The Canal zasloužil řád zapnuté lampičky, protože dokázal vyvolat (obzvláště v druhé polovině) atmosféru, která by se dala dranžírákem krájet. Nebýt konce, jdu do plných, Rupert Evans tu moc pěkně zahrál roli manžela, na kterého dolehla minulost a temnota domu, kam se nastěhoval se svou těhotnou ženou. Nejvíc, po stísňujících scénách, se mi asi líbil jeho rozhovor s malým synkem, kde rozebírali tmu. "Může tam na tebe něco číhat..." A co? "monstra..."Exactly! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo desetkrát za den řekne, jak vás miluje, pak vězte, že opak je pravdou. Film o psychopatovi, co si myslí, že je v zajetí démonů, není samozřejmě nic nového pod sluncem. Podobných filmů o domech, kde údajně straší (chybělo jen upozornění, že film je dle skutečných událostí), je řada. A v tom je kámen úrazu - pokud žádný takový neznáte, asi vám docela sedne, pokud znáte, pak vás příliš nepřekvapí. Lehce se dá odhadovat děj až k samotnému konci. Jen Billy potěšil, ten si za závěr zaslouží pěknou hvězdičku. Slušná kamera, vliv novodobých ducháren a Asie, dobrá hudba s často přestřelenými ruchy, fajn herci. Obávám se, že tenhle subžánr se natolik vyčerpal, že vnést do něj originalitu je zřejmě nemožné. Škoda. Spíš než horror je to psychologické drama. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama