Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se sebevíc vžít se do hlavní postavy, ale prostě tam žádná lítost ani vcítění nebylo i když tam měl týpek plakát offspring. Příběh a dialogy uplně pro mě nezajímavý, srala mě tam ta stará škeble a přišli mi všichni bez duše a když se tam ukázala backstory, tak to nebylo nic, co by mi vyrazilo dech. Byli tam ze začátku takový dvě menší creepy psycho scény, ale jinak mě absolutně nic nezaujalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Žádný převrat, teda. První polovina se mi líbila, jelikož se tu zajímavě rozvíjela zápletka, hlavní hrdina měl dost slušné halušky a něco bylo celkem psycho (hlavně obraz tatíka...), bohužel pak přijde druhá polovina, na scénu přijde bratr a kvalita jde dolů, jelikož ten jeho bratr je strašně nezajímavý. A to je pro ten film důležitý, což je horší o to víc. Dokonce ani celá ta zápletka s ním mě nezaujala, takže to pro mě ve finále ani nebylo moc napínavé. Na konec ani nevím, jestli jsem to dobře pobral, ale možná jsem nad tím moc přemýšlel. Potenciál to má, ale já osobně bych to nechal na těch psycho výjevech a finále bych udělal jako hodně psycho smíření s minulostí. Ale jinak je to celkem povedené, ačkoli to ze svých prostorů nevytěžilo maximum. Za pokus to však stojí. 3* ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která neurazí a ani nenadchne. V napětí dokáže diváka udržet, téměř až do samotného konce se dá pracovat s tím, že příběh bude mít dvě varianty rozuzlení, což je také plus. Hororové prvky ušly, nebyly přehnané a ani příliš děsivé. Myšlenka celého počinu není k zahození a tudíž hodnotím čistým středem. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Atmosféra je fajn, celé se to zašmodrchává zajímavě, hlavní herec je vcelku sympatický. Vadilo mi ale, že halucinace a vidiny byly jaksi málo odvážné, gore chybělo úplně. Nakonec se to celé zvrhlo a překombinovalo spíše po vzoru nějakého thrilleru. V závěru mi už bylo celkem jedno, jak to dopadne. Napětí a atmosféra se vypařily. Příště už vidět nemusím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako tak pozerám, "CinemArt" nemá najlepší čuch na dobré filmy. "Ľudia", nenechajte sa zmiasť tými nezmyselnými, "dokonalými" hodnoteniami, (asi) "robotníkov" uvedenej, filmovej spoločnosti, ktorí "sem prišli", slušne povedané - "PR-ovať". Netvrdím, že bol samotný snímok, celkovo nefunkčný, no rozhodne nebol po hororovej či dejovej stránke v rámci hore uvedených žánrov - "plodný". Toto je absolútny priemer, ak nie MENEJ, ktorý v prvej i druhej polovici bavil niečim iným, no celkovo, kvalitou prevedenia, budí skôr dojem "TV počinu", s béčkovým hereckým obsadením. Toto za návštevu kina nestojí, ani keby bol samotný "ticket" ZADARMO. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)
  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)

Reklama

Reklama