Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERy! Vrchol prišiel v osmej epizóde. V tom momente, keď nádejný plán stroskotá ešte než vôbec začal, keď sa Fisk rozhodne vyjsť na svetlo sveta a Hell's Kitchen ovládnuť aj legálne, vtedy mi došlo, čo je najväčšou devízou seriálového Daredevila: záporné postavy. V tých kladných problém nie je. To len Fisk a jeho partička sú omnoho zaujímavejší, lepšie napísaní, aj zahraní. Drew Goddard ma dvakrát prekvapil; Prvý raz v epizóde so slepým majstrom, vyriešením celej akcie (a témy) mimo záber. Druhý vo finále 11tej časti, tou vecou - zvratom. Pretože takto sa to nerobí. Ak má mať hrdina tajomstvo, dozvieme sa ho na začiatku a potom sa čaká. Goddard nám prezradil prvú časť skladačky (Karen) dve hodiny pred koncom série, a ešte neskôr, že o tom vôbec vedel niekto ďalší. Originálne a na príbeh dbajúce, viac než na nažhavenosť divákov a držanie ich pri obrazovkách. A s Karen to malo dve strany, že ano, takže na jednu som zostal obarený pozerať, čo to holka povedala a následne urobila ; na druhú ma Wesleyho smrť nasrala, pretože už tam viac proste nebude. A on a jeho vzťah s Fiskom, vzťah Fiska s priateľkou, matkou, jeho vnútorná rozorvanosť, hnev, sklamanie a nenávisť, to je to, čo robí tento seriál výnimočným. Už len mať gule nato, nazvať to celé Kingpin. 85% [komentár z roku 2016] ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělé uvedení počátků Daredevila a jeho úhlavního nepřítele Kingpina. Je zde spousta brutálních scén, skvělé akce (hlavně v soubojích) a povedený příběh. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy sedí. Seriál nám ukáže jak vznik super hrdiny, tak i ikonického padoucha. I osobní vztahy hlavních hrdinů nejsou bez emocí. Já si tuto první sérii užil a dávám 100% :) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky každá epizoda má stejnou kostru. 3/4 stopáže žvanění (naštěstí smysluplné - žádná vata - a k věci) a 1/4 akce (neskutečně dobře a poutavě natočené). Není to tedy primárně o slepci-mlátičce. Jak by jeden čekal. Snaha popsat charaktery postav je opravdu znát. Navíc, seriál se neštítí trochy té krve (a otevřených zlomenin) a to včetně ústřední postavy. To je celkem příjemné. Seriál tak působí více dospělé a znatelně méně směšně nežli jiné seriálové MARVELovky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohové pohanských předků, konečně se to stalo, KONEČNĚ někdo spáchal komiksový seriál, který je dobrý, tohle je o dvě a půl miliardy levelů lepší, než telenovela muže v zelené pláštěnce a všichni š.t.í.t.o.v.í. agenti by se při zjevení divoďábla rozhodli deailně prozkoumat svou schopnost prchat nadzvukovou rychlostí. Výborné je tu snad vše, ale jedna věc přece jen ční nad vším ostatním, padouch Vincenta D´Onofria, není žádným tajemstvím, že je to skvělý herec, kterému v získávání velkých rolí překážel jen strach z obsazení někoho, kdo nevypadá jako fešák z obálek, ale to co zde předvádí (i díky tomu, jaké dialogy mu scénáristé dali do vínku) je něco neskutečného, ještě nikdo lépe neztvárnil padoucha tak, aby byl zároveň sympatický. a přesto zůstal děsivou hrozbou. Ovšem pozor, nejen on, i většina vedlejších postav je tu skvěle zhotovená (právnickej sidekick, zrzka z True blood), bojová choreografie je často velmi dobrá (i když by mohla být trochu víc efektivní a méně efektní), ale kurník, v kombinaci se skvělým řemeslem (kamera obzvlášť) ani nevadí pár kiksů v ději. All hail the Daredevil. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8-9/10. - 1. série Daredevila je úžasný úvod a rozjezd Defenders ságy a nový pohled na Daredevila obecně. To jakým stylem se tvůrci vydali a rozhodli se uchopit Daredevila je úžasný. Temnota, akce, strach, detektivní prvky, právnické drama a to se vše kombinuje se superhrdinským žánrem. 1. série hezky končí jednotně uzavřeně a má vše co potřebuje. Skvělý záporák Wilson Fisk nesmí chybět. Opravdu se mi ten násilný chlapík vryl pod kůži. Seriál je téže výborně podkládán flashbacky z minulosti. Vykresluje Daredevila obecně a tohle přesně si tento superhrdina zasloužil! Herecké výkonby ne třeba komentovat. Každý tu hraje na jedničku! ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Postava Claire Temple je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvel z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)
  • Postava pojmenovaná Prohazka je poctou Janosovi Prohašovi, který pracoval na pořadech sci-fi na počátku 60. let, jako byli The Outer Limits (od r. 1963) a Star Trek (od r. 1966). (Epistemolog)
  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)

Reklama

Reklama