Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (602)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne horor, ktorý som po veľmi dlhej dobe ohodnotil plným počtom. A veľmi rád. Film mi ponúkol to, čo mám na hororoch najradšej a preto som sa bavil od začiatku až do konca, žiadne prestoje ani slabšie chvíľky. Aj samotná príprava pátrania po "poklade" a riešenie záhady sa mi páčilo. Skrátka ide o atmosferickú, hororovú megabombu, čo mňa ako pocitového diváka vynieslo do hororového neba, pričom niektoré scénky ma riadne vystrašili. Je jasné, čím sa scenár inšpiroval, a to Danteho peklom. Samozrejme, nie úplne a do dôsledkov, tie sú odlišné, ale motív prechádzky v podzemí je podobný. Bližšie sa o tom nebudem rozpisovať, nechcem spoilovať. Jediné, čo mi do tejto koncepcie nezapadlo je ten kameň mudrcov (inak tvarovo a farebne podobný ako z H. Pottera :D) a Nicolas Flamel. Ale ako dejové spestrenie potešilo aj to. Kto si zakladá na atmosfére si určite príde na svoje a bude chrochtať blahom. Odporúčam pozerať sám a v noci. Kľudný spánok zaručený :). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejstrašidelnějších hororů jaký jsem kdy viděl. Rozhodl jsem se proto pro opětovné shlédnutí po letech a nadšení neupadá. Jedná se o film, který stmelí všechny hororové fandy. Ačkoli mystično převládá, každý si zde najde právě to, co mu nejvíce vyhovuje. Nejvíce potěšeni budou pravděpodobně příznivci found footage, neboť to bylo zpracováno ukázkově a všechny záběry byly věrohodné, ostré a plnily svůj účel na výbornou. Atmosféricky také velmi přesvědčivé a tvůrci nás od samého začátku vedou temnou klaustrofobicky působící uličkou s několika perfektně načasovanými lekačkami. Nejedná se však o pouhé jump scares, co činí toto dílo tak strašidelné. Napětí je silné, jeden člen výpravy se chová podivně a po celou dobu se dějí nevysvětlitelné události. Ač to není předností tohoto snímku, mnohokrát dojde i na násilí a krev. Závěrečná kapitola graduje do zcela neočekávaného vyvrcholení a já tak byl překvapen a velmi potěšen. Váhám mezi 4-5*. 82% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak v kině, ale v domácím prostředí, ač dobře připraveným na hororovou projekci, to na mě vážně nezafungovalo. Paradoxně mě to bavilo jen tehdy, když hrdinové sestupovali do pařížských katakomb, postupně se nechávali zasypávat a v těch nepříjemně úzkých chodbách občas uvízli. Když však přišly na řadu jejich bludy a zjevující se přízraky, celé napětí se smrsklo na otázku, co ještě horšího přijde po vyzvánějícím telefonu a špatně naladěném piánku. A ač se tvůrci očividně snaží, adrenalin v tomhle zbrklém bordelu ne a ne zvednout. Australský Tunnel tudíž opět nepřekonán, ale to snad nikdo nečekal. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jsem utahaná, že sotva vleču končetiny (revizi provedu později). Špínu mám zalezlou ve všech otvorech - i těch skrytých (zalezl tam snadno, potvorák). Páchnu jako dlouho přehlížená žumpa v horkém (nebývá to pravidlo, jak víte) létě. Jsem promočená na kost - ale zjišťuju, že ne všechny jsou moje. A je mi zima. Vážně svinská zima! A mám nehováznou výmu. Ep čík!! Konečník jsem zatím nekontrolovala. Sakra .. tohle natuty vodstůňu. Ale jinak jsem si ty nejtemnější hloubky Paříže užila. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost naivní horor, který se mi ale stejně líbil. Hrdinka tam řeší archaické rébusy, jako by se nechumelilo a celé to pátrání působí hrozně lacině. Vadila mi řada nesmyslů a nejvíc mě nasralo to hořící auto. Na druhou stranu se musí nechat, že to má atmosféru a forma strašení je starosvětsky surreálná, kombinovaná s klaustrofobií nejvyššího stupně. Být tam s nima, tak se poseru a začnu mlátit hlavou do zdi, abych co nejdřív umřel. O to víc jsem obdivoval sympaticky odhodlanou hlavní hrdinku, která fakt neztrácí hlavu. Nejvíc mě nadchly scény s tajemnou okatou dívkou. Úplně z nich vyzařovalo, že je zde cosi shnilého, do čeho není radno rýpat. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Film nebol vopred premietaný kritikom. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)

Reklama

Reklama