Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (604)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pod zemí remake Katakomb, tak o třídu lepší. Srovnávat se tyto dva horory dají jen těžko a to už kvůli kameře. Pod zemí je found footage a to přesně v tomto případě bylo to pravé ořechové. Pomohlo to atmosféře a hlavně dost dobře zvládnutým lekačkám. Nejvíce ze všeho jsem byl unesený z hudby, která všemu dávala daleko lepší nádech a to hlavně v závěrečné půlhodině. Těch záporů nenajdu tolik, abych mohl s hodnocením jít níže, z kina si odnáším velmi příjemný zážitek .. 7/10 = 79% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě je škoda, že si tvůrci Pod zemí vybrali formu falešného dokumentu, která je až příliš omezovala. Všechny postavy tak například musely vidět halucinace/přeludy/duchy ostatních, které navíc zaznamenávaly i jejich kamery, a to mě víc rozčilovalo než oslovilo. Atraktivní nápad filmu se v tom postupně tak nějak utopil a finále, které mělo být rozhodně větší, mě s výjimkou skvělé poslední scény "hlavou dolů" docela nudilo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě bezvýhradné nadšení, ten film mě zcela dostal a umíral jsem u toho strachy (a nechápal jsem, jak to vlastně mohli natočit). Už režisérův předchozí film Ďábel se mi strašně líbil, ale to, s čím přišel zde, absolutně nemá chybu. Fantastická atmosféra, neuvěřitelně zlověstné výjevy, a dokonalé zvukové a speciální efekty. Lepší found footage jsem asi neviděl, už jenom ten plakát je dokonalý. Obrovský hororový zážitek, který mi naservíroval netušenou porci čiré filmové hrůzy a blaha současně; John Erick Dowdle je můj nový velký oblíbenec. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak tohle může ještě někoho bavit ... Kamerová srágora jako už snad dobrá stovka jiných. Parta dobrodruhů hledá "něco" někde v úzkých prostorách a tam na ně čekají nejen obtížný podmínky, ale i jejich vlastní 13. komnaty ze života ... Výjevy na konci filmu zvedly o 1*, jinak je to nudná blbost kde jsem za chvíli neviděl kde je nahoře a kde dole, vřískající partička mi akorát lezla na nervy akdo umře a kdo se zachrání (a jestli..), mi bylo úplně ukradený, jako že na vesnici k řezníkovi dovezli právě čerstvý hovězí ... blbost ... proč já na to furt zbytečně koukám ... :-/ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scarlett je študentkou histórie zameranej na alchýmiu, ktorá sa za pomoci niekoľkých "kolegov" rozhodne prebádať katakomby pod povrchom Paríža. Jej poznatky navždy zmenia uhol pohľadu na históriu tohoto veľkomesta! V prvom rade musím povedať, že ma neskutočne odrádzala tá debilita postáv. Nerád by som "spoileroval" (KOMU TO VADÍ, NEČÍTAŤ), ale pár vecí predsa len spomeniem. ZA PRVÉ: Keď ide skupinka archeológov na miesto bádania, myslím si, že by mala mať aspoň v úvode svojej cesty, jasnú víziu, akým smerom treba ísť. A TU? Hneď hádka. Týmto tunelom! Nie týmto! Nie nie týmto! Ešte že sa jeden z nich zrútil lebo by sme ani zápletku nemali. ZA DRUHÉ: Stretnúť niekoho v neprebádanej časti katakómb, POSERIEM SA! Nie ešte počúvať jeho rady, ako sa dostať von, keď je viditeľne zadumaným "poloretardom". Pri jeho vyjadrení: "Nie je dôležité čo to bolo, ale kto to bol", by som ho jebol kamerou cez gebulu - "TO JE TUTOVKA!" - lebo aj malomocnému by došlo, že toto asi nebude najlepší sprievodca pamiatkami. ZA TRETIE: Nie som archeológ, ale bol som v nemom úžase zo Scarlett, ktorá kedykoľvek, kdekoľvek pozrela, videla cestu. Neskutočné. Zrejme má v obľube Laru Croft a "prešla" všetky časti Tomb Raidera. ZA ŠTVRTÉ: Aj laik vie, že keď nájde v tajných jaskyniach či pyramídach poklad, nesmie sa ho dotýkať, lebo to môže mať neblahé následky. No títo "majstri" akoby pozabudli na Winnetua a jeho poklad na striebornom jazere. Ale nebudem len kritický (som predsa Váhy :D). V záverečnej tretine "As Above, So Below" ponúka pár originálnych prvkov, ktoré potešia najmä fanúšika mystery. Preludy aj keď mimoriadne nevystrašili, potešili! Najmä rozuzlenie ma milo prekvapilo. Čakal som niečo úplne iné. Taktiež sa musím priznať, že napriek tomu, že som to očakával, raz ma neskutočne miklo! Bohužiaľ, gore sa až na jednu scénu divák taktiež nedočkal, tak Já neviem čo s tým. Čo stačí inému, druhému nie. Pre jedného naj, pre druhého bohapustý, udriemaný priemer - 50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně, kdy je "vytlačován" kanál, je vidět padající prach, což popírá gravitační zákon "nad zemí". (sQelle)
  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama