Reklama

Reklama

The 7.39

(TV film)
TV spot

Obsahy(1)

Carl (David Morrissey) je muž ve středním věku, jehož život uvázl na mrtvém bodě. Dlouholeté manželství s Maggie (Olivia Colman) ztratilo jiskru, pubertální děti si otce nevšímají a práce v realitní kanceláři ubíjí stereotypem. Carl nenávidí každodenní cestování ranním vlakem do Londýna. Jednoho dne v něm ale narazí na Sally (Sheridan Smith), mladší ženu, která má těsně před svatbou. Ani ona není spokojená a cítí se tak trochu v pasti z nadcházejícího manželství. Tihle dva si začnou povídat a najednou se ranní cestování za prací stane pro oba nejhezčí částí dne. Jenomže po čase už jim rozhovory ve vlaku nestačí a jejich vztah přesáhne původně jasně vytyčené hranice. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia sa skrátka nevedia popasovať s rutinou všedného, aj keď kvalitného života, ktorá časom určite príde .. Carl. A zase niektorí sú vo vzťahu nešťastní, aj keď si nahovárajú, že je všetko v pohode .. Sally. Potom stačí nevinné stretnutie vo vlaku .. a už sa v tom veziete. Nie som fanúšikom nevery, to teda absolútne, ale fandila som im. Lenže v určitom momente som zase fandila aj jeho manželke. Koniec? Môže byť, aj keď obdivujem jeho manželku a chcela by som vidieť do jeho hlavy .. minimálne, keď mu ráno zazvoní budík. Je to výborne natočené, zahraté a muzika tiež dobrá ... bavilo ma. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Beru to spíš jako film Davida Nichollse, tím nechci nijak snižovat zásluhy režiséra. Ale i režijním pojetím se to hodně blíží filmovému hitu One day, natočeného podle Nichollsova bestselleru. Nicholls v The 7.39 pokračuje ve svých studiích různých podob lásky: po lásce romantické přichází na řadu vzplanutí středního věku. Příjemné podívání, hlavně v těch momentech bezradného sbližování. Nenapadá mě nic lepšího než klišé: jako ze života. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"What could U possibly say? That U were stuck in a rut? Me too! That U felt invisible, under-appreciated, not special anymore? Me too! There is nothing, NOTHING, that U dont feel that I dont feel just as much and maybe more...". Vynikajúco napísané, zahrané - Olivia Colman je proste pani HEREČKA! LOVE HAPPENS, SHIT HAPPENS, WE HAPPEN. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

A takhle přesně to nikdy nemůže fungovat. Tím teď myslím předsevzetí se nezaplést s někým, kdo vás přitahuje, udělat to tedy pak jen jednou a být zase jen přáteli.  Intimně, lehce, bez velkých gest a skutečně upřímně, jaké pohlazení a osvěžení tohle sledovat po prestižní Manželské historii.  Závěr smířlivý, dojemný a možný, protože proč ne, když ji miluješ, není co řešit.. štěstí toho druhého je totiž nejvíc.   I to sobectví zamilovaných, které zraňuje jejich okolí je tu podáno neomlouvajícím, leč odpustitelným způsobem, nemyslíte.. Za mě pětihvězdičková osvěžující limonáda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Muž v pasti středního věku, pracovní a rodinné rutiny potkává o něco mladší ženu, která je v pasti nadcházejícího manželství, o jehož šťastné budoucnosti není přesvědčená. Zákonitě přichází románek, který zákonitě končí explozí. Ta ale, kupodivu, není jen likvidační, ale i osvobozující.____ Lidské životy a jejich míjení i křížení se, odpovídá vlakům, které v příběhu sehrají důležitou roli. ___ Trefně popsaná atmosféra deziluze ze sebe samého, která přichází s určitým věkem, žádné nimrání se v sebelítosti a příběh, kterému se dá věřit, protože se nevyhýbá ani zmatkům a trapným okamžikům. ___ David Morrissey je přitažlivý chlapák i v roli chvílemi uťápnutého otce od rodiny a zaměstnance realitky. /23. 12. 14./ ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama