Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jakýsi stroj, který fotí budoucnost a jeho kamera je namířena na jedno okno jednoho bytu. A vy čekáte, kdy se, kuwa drát, začne tohle nějak rozjíždět a dávat větší smysl, než ta pitomá zápletka tří dětí z onoho snímaného bytu. A on je konec, debilnější než to, co se dělo předtím, a nic záživného ani zajímavého se neděje. Tohle není pořádně ani Direct-to-DVD, jako spíš Direct-to-TrashBin. Na druhou stranu jako jakási zájmová činnost a koníček při škole proč ne, hlavně aby si autoři uvědomili, že už k filmu, jakémukoliv, nemají strkat prsty. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nevyjebávej s časem." Ale ať čas vyjebe s náma, že. Filmy o časových paradoxech, smyčkách a cestování mám rád. Je tu vynikající Predestination, nadprůměrné Welcome to yesterday a katastrofální Next. V roce 2014 se vyskytlo komorní sci-fi drama Time Lapse. A až na pár detailů to není vůbec špatný. Trojice přátel, malíř, flákač a malířova buchta, objeví tajemný fotoaparát, který dělá fotografie o 24 hodin do budoucnosti. Rozhodnou se přístroj využít pro své osobní účely. Vydělávat prachy, malovat obrazy. Fakt originálně trávený čas. Jenže přístroj nejde přenést a míří jim přímo do obývacího pokoje z domu odnaproti. Pak se ale začnou objevovat zvláštní fotografie. Dobře, ne až tak zvláštní. Objeví se i kus násilí, jenže to nějak nestačí. Vcelku originální věc, ale viděl bych to spíše jako knihu než jako průměrný film. Po celou dobu stopáže mě to drželo v napětí, bavilo mě to a netroufal jsem si odhadnout konec. Bohužel to skončilo klasicky „přítomnost je už v hajzlu, zlepšeme alespoň našim druhým já budoucnost." Nebudu Vám tu popisovat jak funguje čas a prostor, sám o tom vím prd a při troše hloubání na to sami přijdete. Prostě nesmíš měnit předem nastavenou budoucnost, osud, říkejte si tomu třeba chleba s máslem, je to fuk. Všechno je předem nalajnovaný a hrdinové si to bohužel uvědomují. Herecky to bylo dobrý, uvěřitelný. Sympatickej casting (v malířově osobnosti jsem se skoro viděl, flákač byl jak parodie na Vojtu Kotka a ta holka... byla prostě holka), kolikrát nápaditý střih. Rušivě působilo snad jen prolínání scén. A těch několik detailů, které to sráží k průměru. Časový kraviny, co Vám budu vykládat. Jako film na půlnoční promítání to sedlo, ale zřejmě na to za chvilku zapomenu. Čas je sviňa no. Tak s ním nevyjebávejte. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu škodí hlavně docela přepálená stopáž a překombinovanost. Mně osobně to druhé zmíněné příliš nevadilo, i když to rozhodně dost ubralo Time Lapse na kráse a je škoda, že se ten závěr špatně chápal. Na to, že je to ale Kingův debut, opravdu ráda mu dám tři velké spokojené hvězdy. Nejsem si jistá, jestli scénář opravdu vždy dával smysl, ale s přehledem mě zaujal už jen ten zajímavý nápad a jeho podání. Škoda jen občasných zbytečných dialogů a příliš natahovaných scén. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta mlaďáků nepříjemná jak veverka v trenkách. Nápad to ale docela zachraňuje a přestože se to tváří hrozně lacině, dokáže film ve výsledku zaujmout. A ke konci i poměrně obstojně šokovat z výsledného závěru. Sympatické nicméně je, že tvůrci stále vymýšlí zajímavé nápady v rámci realistického sci-fi a mají snahu jej točit. Škoda, že ta partička byla jak kdyby ji přetáhli z Melrose Place a jejich dialogy jak kdyby napsala Daniela Steelová. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

" I já si vzpomněl na Mělký hrob, ke kterému se snad jednou s láskou vrátím. :-) Což se nedá říct o tomto: mladí a krásní (a hloupí) + fyzikální anomálie, to je pro mě v devíti z deseti případů takřka smrtelná kombinace. Viz třebas Triangle, Coherence apod. Ta snaha být cool, in, sexy, svěží nebo tak něco, mě strašně irituje. " Copyright by Dóže ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Na uvedenie tej správnej atmosféry v istých okamihoch sa použil podmaz podobný ako vo filme Donnie Darko (2001), teda pieseň "Mad World" (Gary Jules). (Arsenal83)
  • Postava Dr. Heideckerovej (Sharon Maughan) je takmer určite reprezentáciou Martina Heideggera, nemeckého filozofa, ktorý písal o poňatí smrteľnosti a účinkoch času a neskôr o zbližovaní ľudstva a technológie. (Arsenal83)
  • Tvorcovia si film financovali úplne sami a scenár napísali tak, aby sa zmestil do limitov ich obmedzeného rozpočtu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno