Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Ten film je neuvěřitelně špatně promyšlen. Začíná sice zajímavě a zajímavou premisou, kdy si dokonce pohrává s myšlenkou, zda bychom při znalosti své budoucnosti se nesnažili násilím se do onoho vidění budoucnosti vměstnat na úkor normálního, "neznalého" života. Ale pak to tvůrcům přišlo málo - hodili sem ruské mafiány, vědkyni s revolverem, milostný trojúhelník, ale hlavně naprosto blábolivý konec. Jako žádného z chlapců nenapadlo jíž zkontrolovat přístroj ráno v osm? To oba v osm ještě chrápali, že holka mohla beztrestně měnit fotky? Ale no tak! A jak do toho zapadá profesor, a proč by chodil do sklepa nechávat někomu klíče? A proč si holka myslí, že dokáže opravit přítomnost, když přístroj dělá fotky z budoucnosti, ne z minulosti? Jak si mohla posílat vzkazy o něčem, co se ještě nestalo a o čem neměla ani tuchu? Zkrátka začátek slíbil mnoho zajímavého, ale zvrhl se v Beverly Hills křížené s CSI: Miami, kde ona časová salta ani nakonec nejsou domyšlena do konce. A to se bavíme jen o časové smyčce a sci-fi námětu. Kdyby měl člověk rozebírat chování postav, bude to na delší lokte. Když sázíte, potřebujete na to ruského mafiána, nebo si zajdete do nějaké pobočky na náměstí? Případně sázíte přes internet. Když chcete, aby vás kluk romanticky miloval, nestačil by obyčejný zájem o něho bez toho, aby si holka musela radit z budoucnosti? Fakt jí imponovali vrahouni? Pak asi udělala špatné rozhodnutí a měla utéct s vrahounem, ne jít po hodném klukovi. Nedává to prostě logicky smysl ani v oblasti vztahů. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jednou výjimečně se podívám na trailer, což prostě ze zásady moc nedělám, a samozřejmě si zadělám na relativně nudnej večír ... :-D Prostě trailer nebrat vážně, celý je to mnohem pomalejší ... film o třech hercích plus pár dalších, kteří se objeví na pár minut a vyklidí pole. Film o dvou místnostech, z nichž v jedný se to odehrává tak z 80% ...jo pletu se, u konce uvidíme na chvíli i ložnici asi na 1 minutu .... To, co vypadá zajímavě a má relativní potenciál je zabitý trapnou překombinovaností, nudou, nezajímavými hereckými výkony a tím, že vlastně nemáte ... nebo... neměl sem vůbec tendenci se s někým ztotožnit (možná s policajtem, ale to byl černoch, tak to nešlo ... :-DD ). Nikomu nedržet palce, nefandit a pořád očekávat nějakej zvrat, ale i když zde jsou, jsou tak "plochý" a nezajímavý ... že to prostě nevyšlo ... Taková jednohubka, která bude za měsíc zapomenuta. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu škodí hlavně docela přepálená stopáž a překombinovanost. Mně osobně to druhé zmíněné příliš nevadilo, i když to rozhodně dost ubralo Time Lapse na kráse a je škoda, že se ten závěr špatně chápal. Na to, že je to ale Kingův debut, opravdu ráda mu dám tři velké spokojené hvězdy. Nejsem si jistá, jestli scénář opravdu vždy dával smysl, ale s přehledem mě zaujal už jen ten zajímavý nápad a jeho podání. Škoda jen občasných zbytečných dialogů a příliš natahovaných scén. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný thriller se sci-fi zápletkou, nad jehož údajnou promyšleností tady někteří slintají blahem. Já tvrdím, že scénář naopak promyšlený není, je banální (jako je banální už samotný námět) a místy až absurdní, takže nutí postavy dělat ze sebe pitomce. Je to ten typ rádoby chytrého filmu, u kterého kroutíte hlavou nad každou scénou. Není to film pro přemýšlivého diváka, nýbrž právě pro toho méně bystrého slintala. Vždyť už samotná premisa, od které se vše odvíjí, tedy že je nezbytné naplňovat vize z budoucnosti, aby nedošlo ke kolapsu časoprostoru, je prostě komická. Tady si někdo plete Nostradama s Einsteinem, a já to nejsem. Dvě hvězdy za jakoustakous koukatelnost a napínavou atmosféru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko. Sice mi občas přišlo, že při psaní scénáře King až moc přemýšlel, čímž vznikaly v příběhu díry, ale oceňuju výborný námět i to, že na minimálním prostoru se třemi herci dokázal režisér udržet mou pozornost. I samotní aktéři, byť nepředvedli žádné úchvatné kreace, mi docela sedli. Podle mě slušný debut. 55% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Dej tohto filmu je veľmi blízky epizóde Twilight Zone (1959–1964) . V epizóde A Most Unusual Camera (S02E10), odvysielanej v roku 1961, zlodeji ukradnú fotoaparát z obchodu a zistia, že dokáže fotiť udalosti v blízkej budúcnosti a pokúsia sa ho použiť na víťazstvo v dostihoch. (Arsenal83)
  • Postava Dr. Heideckerovej (Sharon Maughan) je takmer určite reprezentáciou Martina Heideggera, nemeckého filozofa, ktorý písal o poňatí smrteľnosti a účinkoch času a neskôr o zbližovaní ľudstva a technológie. (Arsenal83)
  • Na uvedenie tej správnej atmosféry v istých okamihoch sa použil podmaz podobný ako vo filme Donnie Darko (2001), teda pieseň "Mad World" (Gary Jules). (Arsenal83)

Reklama

Reklama