Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to vyšlo skôr, ako som na to šiel do kina. Boli by to trochu vyhodené peniaze. Nie preto, že by bol film nejaký veľký prepadák. Ale je to len šedý priemer, ktorý sa dá pozrieť, ale za pár hodín úplne vyšumí. Z hororového hľadiska tam divák veľa nenájde. Ani žiadne veľké strašenie, ani žiadne pekné masky. Čierne démonické oči mi už jednoducho nestačia. Námet nevyužitý, ale totálne. Pretože keď sa už hlavný hrdina dostane do myšlienok posadnutého fagana, tak ja osobne automaticky čakám pekné démonické svety a výjavy, peklá, príšerky a podobne, ako to bolo povedzme v podarenom Cell či Insidious. Tak som čakal, kedy to konečne príde, a ono to vôbec neprišlo. Vlastne som v celom filme nenašiel nič, čo by stálo za pochvalu. A tak je najväčším plusom krátka stopáž, keďže film končí skôr, ako začne nudiť. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž na vozíku má zvláštny dar, ktorý mu umožňuje vstúpiť do mysle osoby posadnutej zlými duchmi. Nepodporuje cirkev a koná na vlastnú päsť. Keď ho však cirkev kontaktuje a povie mu o prípade posadnutého dieťaťa, rozhodne sa urobiť výnimku a zaoberať sa ich prípadom. Démon, ktorý posadol chlapca, je však najsilnejším parazitom, s akým sa kedy stretol a boj s ním ho privedie až na hranicu života a smrti. - Väčšina hororov, ktoré mali túto jeseň byť v našich kinách, bola zrušená a Blumhouse sa rozhodol zachrániť situáciu týmto projektom, ktorý vo mne aj bez toho, že by som o ňom čokolvek vedel, vzbudzoval nechuť. Je to obyčajný PG-13 horor z USA, ktorý skúsenejšieho fanúšika určite nepoteší, ale niekolko pozitív sa tu nájsť dá. V prvom rade parádny herecký výkon Aarona Eckharta, ktorý sa k hororu takmer nikdy ani nepriblížil a zahral túto úlohu perfektne. Hudba tiež vôbec nebola zlá a aj námet sa mi celkom páčil, pretože ako som spomínal u minuloročného III, myslím si, že Subconscious horory ponúkajú ešte vela možností na spracovanie. Inak sa ale nedá pochváliť už takmer nič. Ostatné herecké výkony sú velmi slabé, posadnutia a práca s nimi je takmer úplne nefunkčná, hororový fanúšik samozrejme všetky lakačky dokáže predvídať a generické dialógy neponúknu takmer žiadne zaujímavé informácie, ktoré si ja u týchto hororov s exorcizmami pozorne všímam. Ak niekto plánuje ísť na toto počas sviatkov do kina, tak si radšej zvolte ovela hodnotnejšie alternatívy v podobe A Christmas Horror Story, Krampus, Black Christmas, Treevenge, Silent Night, Deadly Night alebo Gremlins pri príjemnej domácej atmosfére. + herečka z At the Devil's Door + herec z The Darkness + herec z Krampus + herec z A Haunted House 2 ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě příběh bavil, dokud tam nezačal démon skákat z jednoho na druhého během každých 5 vteřin. To už začalo působit celkem zmateně, nepřehledně a ztrácelo to rychle mou pozornost. Postavy byly sympatické, takže nic extra mi tam nevadilo. Ve finále je to ale stejně jen průměr, který potěšil, zabavil, ale rychle zase vyšumí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další sterilní žvást podobný Vzkříšení démona. Zapomeňte na atmosféru, lekačky, napětí nebo cokoliv zajímavého. Moc nerozumím tomu, kdo je ochotný takový bezvýznamný brak zafinancovat a už vůbec nechápu, jak tohle mohlo jít vůbec do kin. Nevim co se Peytonovi stalo, že měl nutkání odskočit si od rodinných pohádek a katastrofických velkoblbin do vod hororu, měl si spíš odskočit ke stánku na párek. Jediná dobrá věc na celym filmu je píseň Sail od Awolnation na začátku a konci titulků. Děsivý přešlap vedle. 30%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Brad Peyton poprvé zavítal do hororových vod a příliš nepochodil. San Andreas a Journey 2 mu jako žánr sedlo více. Rozhodně se nedá kritizovat vizuál, který je zručný a přibral zde i známější tvář v podobě Aarona Eckharta, ale to hold nestačí. Absence jump scares či čehokoliv děsivého zamrzí, atmosféra vesměs žádná, zaujme jen nápad, kde místo klasického exorcismu se vchází do myšlenek posednutého, z čehož vznikly i nejzajímavější sekvence filmu, ale přílíš toho film zkrátka nenabídne. Na podívání to je, ale do kina určitě nedoporučuji. 55% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama