foto

Catalina Sandino Moreno

  • nar. 19.4.1981 (37 let)
    Bogota, Kolumbie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Katalina Sandino Moreno se narodila 19. dubna 1981 v Bogotě v Kolumbii. Matka je patoložka a otec veterinář. V roce 2000 dokončila St. George´s school a následně nastoupila na Pontifical Xavierian University v Bogotě, kde studovala reklamu.

V roce 2004 se přestěhovala do New Yorku, kde se zúčastnila castingu na hlavní roli Maríi Álvarez ve filmu MÁRIA, MILOSTI PLNÁ. Tuto roli získala a následně za ni byla jako první Kolumbijka nominována na Oskara a na Berlínském mazinárodním filmovém festivalu za ni obdržela Stříbrného medvěda. V roce 2006 se poté objevila v jedné z povídek ve filmu PAŘÍŽI, MILUJI TĚ. V témže roce si zahrála ještě ve filmech SVĚT DROG, FAST FOOD NATION či HOŘKÁ KRAJINA. V roce 2007 jsme ji mohli vidět v roli Hildebrandy v adaptaci slavného románu LÁSKA ZA ČASŮ CHOLERY. Velká příležitost přišla v roce 2008, kdy si zahrála druhou manželku Benicia Del Tora alias Che Guevary ve stejnojmeném dvoudílném filmu. V roce 2010 ji uvidíme v roli Marii ve třetím pokračování TWILIGHT SÁGY s názvem ZATMĚNÍ.

Katalina je od roku 2006 provdaná za Davida Elwella, se kterým se seznámila při natáčení filmu MÁRIA, MILOSTI PLNÁ.

Creony

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Godmother
The Mystery of Casa Matusita
2016 Custody
Inkarnace
2015 Celestina
2014 At the Devil's Door
Bez úniku
Válka bez pravidel
2013 A Stranger in Paradise
Medeas
Roa
Uvnitř mé hlavy
2012 Pro větší slávu
2011 Portraits in Dramatic Time
2010 Twilight sága: Zatmění
2008 Che Guevara
Che Guevara: Partyzánská válka
2007 Corazón de la tierra, El
Láska za časů cholery
2006 Fast Food Nation
Hořká krajina
Paříži, miluji Tě
Svět drog
2004 Maria milostiplná

TV seriály

2018 Aféra (TV seriál)
Epizoda 4 (S04E04)
Epizoda 2 (S04E02)
Epizoda 1 (S04E01)
2017 Aféra (TV seriál)
310 (S03E10)
309 (S03E09)
308 (S03E08)
další epizody (5)
2016 American Gothic (TV seriál)
Whistler's Mother (E13)
The Gross Clinic (E07)
The Chess Players (E06)
další epizody (6)
Aféra (TV seriál)
305 (S03E05)
304 (S03E04)
302 (S03E02)
další epizody (4)
2015 Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
211 (S02E11)
210 (S02E10)
další epizody (7)
Falling Skies (TV seriál)
Reborn (S05E10)
Reunion (S05E09)
Stalag 14th Virginia (S05E08)
další epizody (6)
2014 Red Band Society (TV seriál)
There's No Place Like Homecoming (E04)
Liar, Liar Pants on Fire (E03)
Sole Searching (E02)
2013 The Bridge (TV seriál)
Old Friends (S01E10)
The Beetle (S01E09)
Vendetta (S01E08)
další epizody (9)

TV pořady

2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace