Reklama

Reklama

Habeas Corpus

Komedie / Krátkometrážní
USA, 1928, 20 min

Obsahy(1)

Laurel a Hardy tentokrát skládají bobříka odvahy, když se nechají šíleným profesorem Padillou experimentujícím za hranicí zákona s lékařskou vědou najmout na loupež lidského těla přímo ze hřbitova. Netuší, že profesorův sluha je tajný detektiv, který se rozhodl jim jejich malou brigádičku trochu okořenit. (dopitak)

Recenze (4)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Horor jako bič hihihi. Ne, je to velmi dobrá groteska, ačkoli se domnívám, že mohla býti využita lépe. Ale na pobavení je to super. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Bázliví zloději. Bláznivý doktor Frankenstein si najme Laurela a Hardyho, aby mu o půlnoci přinesli ze hřbitova tělo na jeho pokusy. Doktorův sluha je detektiv a nechá ho odvézt do blázince a o oba poplety se postará sám jako duch. Film je plný skvělých gagů, Laurel a Hardy se neustále třesou strachy a zmateně pobíhají po hřbitově, zatímco je k smrti děsí duch a další (ne tak úplně) nadpřirozené jevy. Skvělé je taky jejich přelézání hřbitovní zdi společnými silami nebo Ollieho lezení na sloup, aby zjistil, v jaké jsou ulici. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Five (1924-1929). Lavor a Hadry se snaží dostat na hřbitov, a když se jim to povede, neustále padají do hrobu a zakopávají o záda do prostěradla zahaleného detektiva. Docela nuda, chybí tomu větší posun v ději a podle mě i nápad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ono priznajme sa, kto by sa v podobnej situácii nezachoval rovnako. Baviť by som sa na tom určite nebavil. Ešte ze tu máme Stana a Ollieho. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama