Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Instruktážní video, kterak se pyšně ztratit v lese a nechat se sežrat medvědem - aneb vyháníme turisty z lesů snadno a rychle! Celkem podařená minimalistická záležitost, u níž jsem měl pocit, že jsou veškeré přešlapy zapříčiněny uvěřitelnou hloupostí postav, nikoliv neuvěřitelnou hloupostí scenáristů. Závěrečná půlhodina je nádherným příkladem, jak být intenzivní s minimem prostředků. 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nebudu zbytečně reagovat na hodnocení a komentáře ostatních uživatelů a vezmu to za sebe, jak by se asi slušelo ... Film se mi líbil až překvapivě moc (i když jsem z původního plného počtu nakonec snížil na 4/5). Proč se mi tak líbil? Miluju "survival horory", zvlášť z lesní nehostiné, drsné přírody. Udělal jsem chybu, že jsem si o filmu přečetl místní dezinformace (...a nakonec jsem si to neodpustil že? :)) ), protože pak mi během filmu docházelo, že tohle není (!!!!) žádnej "moster horor", ani žádnej další "medvěď v akci" po nedávno vyšlé akční "divočině" Grizzly (2014). Film vyloženě po staru, "oldschoolově" staví pomalu ale jistě na budování napětí, atmosféry, nejistoty ... Tragická událost filmu je pak vnímána o to emotivněji, ale zákeřné zvíře zde rozhodně není ten jedinný agresivní element. U filmu mi bolelo skoro celý tělo a hlavní hrdinové si fakt kurevsky vytrpěli ... Jo, tohle můžu ... max spokojenost!! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že Adam MacDonald svůj režijní debut pokazil, ale k doporučování to taky není. Je jasné, že film stál pár šupů, takže se zázraky očekávat nedaly, ale trocha scénáristické invence a uvědomělejšího, méně zběsilého nasnímání by neškodila. V podstatě se jedná o snímek postavený na jedné scéně, která je obestlaná klišoidní vatou. Na druhou stranu je třeba uznat, že daný moment je hodně dobrý, přičemž osobně bych si tipnul, že McDonald čerpal inspiraci v osudu Timothyho Treadwella, díky jehož znalosti mi možná daná scéna připadá ještě lepší, než doopravdy je. Plusem je taky sympaťačka Missy Peregrym. Nemyslím si, že Backcountry trumfne letošního Grizzlyho, který přeci jen poskytnul mnohem větší drive a uhlazenější filmařinu. Hned ale dodávám, že oba filmy jsou pojaté úplně jinak, takže srovnávat je je pitomost. Backcountry hraje na strunu reality, což se o béčkovém "animal slasheru" Grizzlym říct nedá. 70% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si musel dohledat, kdy jsem naposledy viděl takhle dobrý a působivý „animal“ horor (v natural ranku, nic monster), a bylo to před 26 (!) lety, konkrétně Baxter. A i já musím zmínit onen zvířecí útok, při kterém se mi svíralo hrdlo (neméně působivá je však i scéna během spánku). Vlastně není až tolik potřeba: scénář nemusí být nic extra, stačí jen když se zvrhne v boj o přežití, slušní herci, co si získají divákovy sympatie a dobré řemeslo, což Backcountry splňuje. Chyběla mi jen lepší závěrečná tečka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

O ústrednom páre nám toho film moc nepovie a tráviť s nimi hodinu, potulujúc sa po lesoch a často sa hádajúc, moc diváckej radosti neprinesie. Od onoho rázneho zdramatizovania (drsného, krutého) ale snímka naberie napätie a posledná tretina stojí za to. V kľúčových scénach veľmi neprehľadný strih, zachraňuje to ale desivý rev obete, z ktorého cítite agóniu bolesti. Ambientná hudba a s ňou ladiace občasné psychedelické zábery pôsobia vo filme z divokej prírody zvláštne, ale akceptovateľne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)

Reklama

Reklama