Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl, že na těch samurajích je něco divnýho. Nosí obřadně za psem takové ty dlouhé zahnuté tentononc, a ten způsob úchopu rukojeti... C-c-c... Takže není s podivem, že když se nikdo nedivá, strkají tihle neohrožení válečníci svoje "krátké zahnuté zbraně" všude možně. Hanba mluvit... No teď vážně. Nebylo to vůbec špatné. Když jsem film viděl poprvé před lety, měl jsem pocit, že příběh dává dokonalý smysl. Po včerejším skouknutí už si tím nejsem tak úplně jistej, každopádně se mi líbil způsob, jakým je vyprávění postaveno. 3,5* Kdybych to viděl v originálním znění a ne s odporným brněnským dabingem, možná by se samurajíček Kano i se svou ošoupanou prdýlkou překulil do čtyř hvězdiček. Ale teplý samuraj s brněnským přízvukem byl možná už příliš avantgardní zážitek... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si přečetl vaše hodnocení a divím se jedné věci: vám vadí, že tam chybí emoce? Ale tohle není žádná telenovela. Samurajové svoje city nedávají najevo. Ti znají jenom kuchat kuchat, kamenná tvář. A že si navzájem neprojevovali lásku (krom toho mrdu), to asi těžko, když to bylo tenkrát tak trochu tabu. Tohle ožehavý téma homosexuálních samurajů mi přišlo jako originální nápad a nějaké souboje, to byl jen vedlejší produkt toho příběhu, protože se odehrával v prostředí samurajů (kuchat kuchat). Viděl jsem to se strašným slovenským dabingem, ale přesto jsem si film užil. - A jinak ten českej distribuční název taky nechápu. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

osmnáctiletý sozaburo kano vypadá nevinně, ale zdání klame. ve skutečnosti je to psychopat, který využívá nadržený chlapy k sexu a pak je vesele zabíjí. vlastně je to geniální. miluje zabíjení, takže se přidal k samurajům a u nich si beztrestně nadělal pár killů. nice. be gay, do crime. 👍🏻 BTW, soundtrack byl nádhernej. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase chtěl někdo být hodně kreativní, když vymýšlel český název, že...? Totál zásek vedle. V ČT to běželo pod mnohem lépe obsah vystihujícím názvem "Gohatto: Tabu samurajů". Ale k filmu: Nehodnotím obsah, ačkoli si myslím, že z námětu se dalo vytěžit mnohem víc. Co to formy jsem v rozpacích - nevím, jestli je to opravdu nepochopením kultury a mentality obyvatel země Vycházejícího slunce anebo to režisér nezvládl, ale pravdou je, že film byl krapet zmatený, vypravěčsky těžkopádný a pro běžného konzumenta dost těžko stravitelný. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je to teplé. Vadí mi, že ten scénář je naprosto dementní, herecké výkony jsou neuvěřitelně dementní (ale tak špatně napsané postavy se špatně hrají). Vizuál mě nezaujal. Jeden velký otazník, proč tento film vůbec vznikl? Ze Samurajů dělá buzny a gaye uráží vykreslením perverzních sexuchtivých slizkých pánů. + Zážitek z "dabingu" = Neocenitelný filmový zážitek. I přesto doporučuji, myslím, že se pobavíte. (Prosím zařadit do žánru komedie!) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama