Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Matli 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zlatá malina, nebo v tomto případě spíš Zlaté litchi by mělo putovat nejen pro film, ale také za režii a za scénář. Pohádka ve stylu proletáři všech zemí spojte se, mír za nás na věčné časy... . Patetický blábol, na který bylo vynaloženo spousta prostředků a podílelo se na něm mnoho lidí je o to smutnější, že jedním z těch nešťastníků byl Jackie Chan, společně s Adrienem Brody a strašlivě špatným Johnem Cusackem, který jakoby se rozhodl kráčet ve stopách Nickiho Cage. Historické filmy mají tu výhodu, že člověk ocení minimálně výpravu a zpravidla atraktivní lokality. Jenže tady to byl scénáristicky fakt velký průšvih. Velká čínská zeď měla aspoň potvory. ()

Reklama

Giggo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historické filmy plné bitev a soubojů s troškou toho hrdinského patosu nebudete zklamáni. Jackie Chan z toho vyjimečně nedělá komedii, ale snaží se skutečně hrát a tvářit jako moudrý velitel. Tuto část je těžší zkousnout, protože Jackiho si představit jako vážnější postavu, co se snaží poučit ostatní je prostě náročný. Nicméně film je skutečně velkolepý, kulisy, masky, prostředí podkreslené fajn hudbou si skutečně užijete. Člověk se nechá ponořit do představy velkolepých bitev a hrdiných generálů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šánci... Mám rád filmy z doby slavného Říma. Obdivuji tu civilizaci. A tak mám co jsem chtěl. Vidět Jackie Chana jako centuriona římské legie, to vám věřte nebo ne bude opravdu stačit vidět jednou za život. Hned na začátku filmu jsem si mylslel, že to bude taková ta asijská tuctovka s Chanem. Takové ty jak já říkám mlátičky, okopávačky, obskakovačky občas s komickým (čínským tedy nevtipným) momentem. Ten zde nastal hned při prvním při souboji, když Chan sáhl čínské Xeně na prsa... Pak se tam ale objevil Cusack (ne Ŕímany mu už nedávejte) se svojí legií a začalo si to hrát na vážnou strunu. Přátelství mezi národy, filozofování o míru.. Ble... Nakonec se do toho vloží echt záporňák Brody (ne tomu Římana už opravdu ale opravdu nedávejte!!!) a začnou zase ty okopávačky obsakovačky a bitky v čínském dříve hong-kongstém stylu. Závěrem všeho je velká bitva z níž kousky stály za vidění. Celý film je značně afektovaný, Číňané asi dlouho neudrží myšlenku a tak jak známe z čísnských filmů, řada momentů se nám často opakuje, zejména těch dojemných. Sám Chan pokud zrovna nebojuje nebo si nedrží nějakou tu krvácející ranku se kterou by každý z nás ostatních šel mrtev k zemi prakticky zbytek filmu brečí... Prostě děs. Římané mají na sobě nějaká zlatá brnění, meče značně futuristické, štíty z pancíře německých tanků a nějakou větší reálnost v tom nehledejte. Pravda Ŕím potřeboval hedvábí a s Čínou existovaly diplomatické a obchodní kontakty ale tohle celé bylo hodně ulítlé. Už jen fakt, že římský legionář používal krátký římský meč galium hlavně k bodání zpoza štítu zde byl zcela popřen a z každého pěšáka je tu šermíř jak ze šestnáctého století...Brody měl u šermu mečem v jednu chíli i ruku za zády :-) ! Dávám za dva práporky. * * ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný čínský historický film, tohle se opravdu povedlo. Příběh mě od začátku zaujal a byl napínavý až do konce. Hlavně tam byla spousta akce, spousta soubojů a hlavně Jackie Chan, který je fantastický, s ním mě baví každý film. Povedená byla i hudba ve filmu a hlavně ty písně, co zpívali bojovníci, ty se mi líbili. Drobné chybky byly vidět v režii a scénáři, ale celkově se jedná o kvalitní snímek. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)
  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama