Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorický akčňák s veľkopelým spracovaním i epickým dejom, ktorý je však aj veľmi patetický. Keď mnohotisícové armády vojakov ťahajú za jeden povražtek, hoc nepoznujú reč druhého, a spoločne stavajú pevnosť, spoločne spievajú (!) a vzdávajú úctu druhému národu, začínať byť toto multi-kulti otravné. Dokonca si jednu áriu zaspieva aj Džeky a oči sa mu počas deja zarosia od dojatia toľkokrát, že som to prestal počítať. Čínski tvorcovia tomu prepadli natoľko, že je podľa typu boja ťažko rozoznať, kto je Číňan a kto Riman. Keď šéf Rimanov (mimochodom nepresvdčivo obsadený Brodym) chytí vrhnutý meč jednou rukou a za čepel, niet sa čomu diviť, rovnako ako atakujúcou armádou orlov. Na státisícové armády som si v čínskej kinmatografii už zvykol, prekvapuje, že početná prevaha je v tomto filme na strane Eurošov a nie na strane domácich "kobyliek". Spracovanie, akcia, súboje či vojnové scény sú znamenité, len keby to všetko bolo s mierou, vrátane prvoplánového tlačenia na city. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dávka čínského sjednotitelského patostu, tentokrát z nějakého důvodu s Cusackem a Brodym a creepy dítětem, co zpívá v latině. Umírá se tu pomalu jak ve Hře o trůny, staví se tu zdi pomocí klecí (takže to není patent americké armády na blízkém vychodě ale starobylá římsko-čínská technologie), bojuje se tu a kamarádí se tu mezi národy. Nic zázračného se nekoná. Největší záhada celého filmu je, proč se to v angličtině jmenuje Dragon Blade... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladko-bôľny príbeh s multi-kulti pozadím, ktorý ma moc nenadchol. Netvrdím, pár scénok bolo zaujímavých, ako napr. keď opravovali mesto, no zvyšok bol až príliš okato sentimentálny a plný nudnej vaty. Zato ma však upútala fantastická výprava, akcia a hlavne jednotlivé postavy. Najmä A. Brody v postave totálneho nechutného záporáka bol perfektný, človek mal chuť zaškrtiť ho už len preventívne. Ani chlapec nebol zlý, taký zvláštny baladicko-zasnený zjav, ešte len dieťa no jednaním ako dospelý. Čistý priemer. 60/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U mě spokojenost, dobrodružný snímek, jak má být. Jackie Chan mě bavil, John Cusack se mi líbil, Adrien Brody mi spolehlivě pil krev a ta krásná divoška Peng Lin mi byla tuze sympatická. Cením si choreografie duelů, byla velmi pěkná a povedená. A že to celé byla pohádka? No, byla. A co? Mně to vůbec nevadilo. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu zábavu, v podobě alespoň průměrných válečných scén, bez historické přesnosti, zato s poutavým příběhem, kde se nebudu nudit. Chan s Cusackem odvedly dobrou práci, ale filmu cosi chybělo, takhle to musím označit za historickou slátaninu, která nijak nevybočuje ze slabšího průměru. 55%. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama