Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený. Ačkoliv akční scény jsou Rkové jen okrajově, přišli mi výborné. Ať už se jedná o souboje, jež maj skvělou choreografii a jsou dost strhující, či střílečky a naháněčky. Bitky jsou realistické, Idris Elba v nich působí přesvědčivě a nechybí jim ani dynamika, kterou umocňují střihy. Film je místy i hodně napínavej a herecké obsazení nezklamalo - fakt, Idris Elba by měl hrát ve více akčních filmech, charisma mu nechybí, respekt si získat umí. Madden působí inteligentně, hraje slušně a taková scéna v baru byla fantastická. Zaujme i dvojce ženských postav, velitel hlavního hrdiny i skvělej tým záporáků. James Watkins se viditelně snaží a režie není stereotypní, hudba mi taky přišla fajn. Pobaví i pár solidních hlášek a vtipný konec. Místy jsem uvažoval i o páté hvězdičce, pač z akčních scén jsem byl skutečně nadšenej, ale zas nebudu zbytečně nadhodnocovat. Budu si full house šetřit na případnej další akční zářez s Idrisem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postavy málovravných rabiátov, ktoré stvárnil Idris Elba v Dobytí Bastily a v o rok mladšej Temnej veži sú charakterovo takmer totožné. Podobne ako Deschain z Dark Tower ani Briar z Bastille Day sa s tým moc nepára, vie to s búchačkami a nechodí ďaleko pre ranu, keď je však nútený chrániť bezbranného outsidera, prejavia sa jeho skryté kladné vlastnosti... v podstate rovnaká postava, len zasadená do inej doby a prostredia. Elbovi takéto úlohy svedčia, to sa musí nechať... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Američan v Paříži zachraňuje francouzské peníze před Francouzi, protože nemá rád zloděje. No není to dojemné? Docela svižně to odsýpá, křepčení po střechách připomene pokrývačské aktivity Belmonda ve Strachu nad městem a neovladatelný agent CIA stírá kapsáře z rodu Starků jak uklízečka podlahu ve výslechové místnosti, ale nazývejte mě náročným divákem, když chci po ve Francii se odehrávajícím akčním krimi drobátko inteligence, především od postav porušujících zákony. Pokud by mocí mermo měl agent 007 někdy splývat s barvou svého smokingu, ať je to Idris Elba.. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Až dosud by mě nenapadlo, že by se mi nějaký film s Irbisem Elbou mohl líbit ... asi to bylo díky Richardu Maddenovi, ten chlap je nejenom opravdu pohledný, ale i fakt dobrý herec ... v roli kapsáře jsem ho fakt žral a fandil jsem mu ... a taky, že Elba byl dabovaný chlápkem se správně drsným hlasem a zároveň i příjemným tónem ... v originále totiž má Irbis fakt protivný hlas a není to přirozeně dobrý herec ... nemá charisma ... tady ovšem mu role víc než sedla a bylo to konečně koukatelné, zábavné, úsměvné ... jinak pro mě bývá kazivým článkem filmu ... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná Past pro chudé? Možná, ale určitě zábavná. JCVD, Dolph Lundgren a další by se měli podívat, jak by mohla vypadat jejich béčka. Nemusí totiž vše být točenu v Bulharsku v šedivých továrnách a dalších hnusných objektech. Den dobytí Bastily totiž vizuálně působí opravdu seriózně a to je velké plus. Další plus je akce, kdy jak střelba, tak nějaký ten boj z blízka mají grády a nudy se naštěstí prakticky nedostává. Příběh taky není špatný a má snahu o nějaké, ale předem čitelné překvapení. Co mě trošku mrzelo byl střih. Já vážně nechápu, že když i tvůrci komedií do svých děl dokáží dát slušnou akční scénu, že tam kde to má být skvělé se stříhá, stříhá a stříhá. 69 procent za nenáročnou a zábavnou jednohubku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama