Reklama

Reklama

Blow Job

  • USA Andy Warhol's Blowjob
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1964, 35 min (Special Edition: 27 min)

Obsahy(1)

Nerežírovaný filmový experiment. Sexuální styk dvou mužů. V obraze vidíme pouze hlavu uspokojovaného muže. Kamera se nehýbe, film je černobílý, trvá přes půl hodiny a je němý. Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic. Snímek byl poprvé promítnut ve Washington Square Art Gallery v létě roku 1964. (Febiofest)

Recenze (47)

I_Kant 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má šokovat, je to velmi nudné. Co je na tom vlastně šokujícího a originálního? Nic. Byl to filmový experiment a souhlasím, že z nějakého ne zcela jasného důvodu si zaslouží malou dávku pozornosti. Avšak ne každý experiment je krokem vpřed a jako taková si Warholova kuřba zasluhuje být časem zcela zapomenuta. Pokud chcete být šokováni sexualitou, zkuste si vyhledat něco jako "little boy being fucked by horse's giant cock hardocre violent porn". Určitě vám to najde něco více šokujícího než toto. Ani uměleckou hodnotu to podle mého názoru nebude mít o mnoho nižší. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ako toto mohol niekto dopozerať do konca? Ako toto mohol niekto nazvať filmom? Ako toto mohol niekto zaradiť dokonca ku krátkometrážnym? Však kukal som na toho nešťastníka (on sa určite tak necítil) asi 5 minút a prišiel som o svoju mladosť. Možno nie som IN ale kukať na chlapa ktorému druhý chlap robí fajku sa mi nejak nevidí. K tomuto by sa hodil klasický poľský dabing. ()

Reklama

Názorožec 

všechny recenze uživatele

on to samozřejmě není film, a ani jako na film se an to nedá koukat. ale spíš pohyblivý obraz a jako takový je to obraz mimořádný! Jako ideální prezentaci považuji výstavu s kterou přišlo The Museum of Modern Art, New York kdy jednotlivá videa "navěsila" vedle sebo do galerie jako obrazy a divák určuje čas který každému věnuje u nás výstava byla k vidění v galerii Rudolfinum pod názvem Andy Warhol - Motion Pictures. ()

Zyne odpad!

všechny recenze uživatele

opravdu hruza. a vy vsichni radoby znalci umeni a obdivovatele warhola - vy byste dali pet hvezdicek i tomu kdyby warhol (nebo ostatne i nekdo jiny kdo se vydava za ultra experimentatora) natocil "vyrobu hovna" nebo 2hodinove zirani do zdi, ze? o tomhle ale umeni neni, to ma bavit a pokud nebavi, je to sracka, a pokud je to sracka, nazve se to experimentem a par kvazi filozofu a odborniku na umeni uz se toho ujme...ach jo, tohle je ostuda kinematografie a jeden z duvodu, proc by se nic nestalo, kdyby nebyla vynalezena kamera... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- provokace -- provokacE -- provokaCE -- provokACE -- provoKACE -- provOKACE -- proVOKACE -- prOVOKACE -- pROVOKACE -- PROVOKACE ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama