Reklama

Reklama

Když mladý nizozemský stát, stojící na prahu občanské války, napadne Anglie společně s Francií, najde se pouze jediný člověk, kterému lze svěřit velení holandské flotily. Je to Michiel de Ruyter, který vešel do světové historie, a zejména do dějin námořních bitev, jako jeden z největších admirálů vůbec. (Film+)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (132)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Velkolepě podaný námořnický film, který asi nemá zatím ve velikosti lodních bitev konkurenta. Snad jen Master & Commander dokázal námořníky zachytit trochu lépe. Neumím si představit, že bychom v našich končinách dokázali natočit něco podobného třeba o husitech. Kdyby se do toho někdo pustil tak by to možná stálo za to, ale v tomhle se bohužel ani Nizozemsku nemůžeme zatím rovnat. Příběh admirála Michiela de Ruytera zachytili celkem věrně a to i bez pomoci americkým přátel, což se zrovna často nevidí. Co mi ale vadilo a dost mi kazilo film, byla kamera a počítačové efekty. Škoda, že si Holanďáci na takhle těžkou práci nenajali nějaká pořádná esa. Mohlo to Admirála posunout na úplně jinou úroveň. Aspoň minimální zasvěcení do historických souvislostí by taky nebylo na škodu. Né každý je expert na historii Nizozemska. Přes určitá negativa si ale přeju víc takových filmů, protože z historie námořních bitev a výprav je jich opravdu hodně málo. Přitom je to tak hezké a bohaté téma. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Velký a krásný historický patos, před kterým se dokáži s úctou sklonit. Příběhy osobností dějin, typu Michiela de Ruyter, které dokázaly obětovat svůj život ve prospěch a štěstí národa i vlasti, mne skutečně dojímají. Snad si Holanďané v přívalu multikulturalismu vzpomněli na to, co pro ně udělali jejich předkové. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Historický vekofilm o známom (pre holanďanov určite) admirálovi, ktorý svojho času vybojoval veľké námorné bitky v prospech malého Holandska. Vo filme sú námorné bitky zvládnuté veľmi dobre, dej trochu zaostáva iba na pevnine, avšak intrigy politikov aj ten okorenia dostatočne nato, aby som filmu nakoniec udelil nie 3 ale 4*. Tentokrát hodnotenie užívateľov na čsfd kvalitu filmu vystihuje veľmi dobre. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšenej. Natočit takovouhle podívanou za 8mil euro je neuvěřitelný. Vypiplanej vizuál, kostýmy, dobový rekvizity, všechno na co se člověk zaměří je na vysoké úrovni. Nechce se mi k tomu psát nějakej sáhodlouhej elaborát, ale tenhle film opravdu stojí za to vidět. 95% P.s.: všiml si někdo, že si tam střihne cameo i Rembrandt, kterej nese pod paží svoji Noční hlídku? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě Holanďani tím velkolepým "bayovským" stylem naprosto vyazili dech. Ovšem je otázka jestli takový styl sedí k historické události, protože to blockbusterové pozlátko přebijí onu historickou atmosféru a přirozenost. Příběh je to neskutečně zajímavý a film nabídne mnoho zajímavých scén. Jen si úplně nejsem jist zda atraktivita vyprávěnínyla maximálně možná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • 6 rokov trvali práce na zhromažďovaní podkladov a písaní scenára. (beso74)
  • Admirálova smrt je ve filmu vyobrazena tak, že mu Francouzi vypálená dělová koule otrhne pravou nohu. Reálná smrt však zastihla admirála de Ruytera rozdrcením nohy levé. (bejkovec)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama