Reklama

Reklama

Pes ro(c)ku

  • Čína Yao gun cang ao (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bodi je dospívající pes, žije v odlehlé idylické vesnici v horách a připravuje se na stejnou kariéru, jako má jeho táta. Má být hlídačem a strážit veselé a dovádivé ovečky před skupinou nadměrně mlsných vlků. Moc mu to nevoní a, upřímně, ani trochu mu to nejde. A pak se to stane: Doslova z nebe spadne na zem rádio, Bodi uslyší píseň hvězdného Kryštofa Kočkostára a zamiluje se do hudby. Od té doby je to samé Rock sem roll tam, „Tati, chci být muzikantem", „Chci být jako Kryštof" a do toho „Bodi, na to zapomeň" a tak dál. Nakonec mu ale táta koupí lístek na autobus a Bodi se s kytarou na zádech vydá do velkého světa s plánem založit kapelu a stát se rockovou hvězdou. To je ale teprve začátek, velký svět má totiž pro podobné naivní snílky připravené překážky a Bodiho čeká poměrně slušná porce nečekaných událostí. Nástrahy města, noví kámoši, v patách má vlčí mafii a k tomu ho někdo navede, aby poprosil samotného Kočkostára o pár lekcí na kytaru. Bodi není pes popu, ani pes měsíce, je to Pes ro(c)ku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (37)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska žánru (rock) pre mňa veľmi blízky a milý animák, ale je tu toľko nevyužitých potenciálov, že už to „kričí“. Sympatické postavy, skvelá hudba, ale málo ozajstne vtipných momentov. Najkomickejší je dvojica vlkov, ktorí sa snažia chytiť Bodiho. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Promarnena šance. Když furt řešili kytary, proc na ně pořádně nehráli? Jmenuje se to Rock Dog a místo toho tam knourali jak One Direction nebo Míša David ve sprše. Takhle děcka pořádnýmu kytarovýmu rifu nenaučí.  Do toho to byly prakticky dva úplně jiný filmy. Jeden o nadějném outsiderovi a vyčichle hvězdě někde v (ala) L. A. a druhý o vlcích co chtej sežrat ovce někde v buddhistickým klášteře. Dohromady to vůbec nepasuje, nemůžete jednu linku jet jako klišé alegorii americký, hvězdama posedlý, spolecnosti a druhou jak se mezi sebou žerou zvířátka a u toho mimochodem taky kouzlej.  Vzdyt je to nesmysl. Ale chvilky byly zábavný, občas. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Překvapivě strašně příjemný animáček. Sice to je víc pro dětské publikum, ale bylo tu i pár chvil, kdy mi šel mráz po zádech, jak to bylo dojemné. Mělo to tah na branku. Krásné barvičky, fajn animace, to prostředí hor, oveček a pletených čepic jak z Tibetu bylo svěžím závanem něčeho jiného a neobvyklého. K tomu jsem se vždycky úplně zaposlouchala do soundtracku, hlavně ta Bodiho ohnivá písnička se povedla. Nádhera. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť sa ocitáme v podpriemerných vodách animovaného filmu. Rock Dog je síce rozprávka, ktorej námet nebýva až tak bežný a v zásade sú tam aj milé a milo blbé postavy, avšak nie je to nič nové pod slnkom - aj zápletka, aj scenár, aj atmosféra. Všetko tu už bolo a žiaľ ani animácie veľmi neohúrili. Pár pekných skladieb a vtipných momentov tento snímok proste nedokáže zachrániť. 45 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dá se. Tyhle dvě slova asi Psa ro(c)ku vystihují nejvíc, protože se na to sice dobře dívá, pár vtipných situací se tam najde, postavy ujdou, ale jinak to má hodně nedomyšlený svět, naprosto smysl nedávající chování postav a celkově mě to bůhvíjak neuchvátilo. Skutečně jak jsem napsal v první větě - Dá se. A na konci to má i myšlenku, že rock sbližuje a usmiřuje i ty, kteří se po mnoho let nenávidí... Trošku agitka, ale pak tu máme ještě druhou stranu barikády - a tam to s poselstvím bude ještě horší... Slabé 3* ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • Holič Floyd je odkazem na píseň od legendární grunge kapely Nirvana „Floyd the barber“ z alba Bleach. (Endavour)

Reklama

Reklama