Reklama

Reklama

Cizinka - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Skotské posvátné kameny přenesou armádní zdravotní sestru z druhé světové války zpátky o 200 let, a ta se tak octne rozpolcená mezi dvěma světy – a dvěma láskami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt neuvěřitelnej vizuál- a teď nemyslím nádhernou skotskou krajinu, ale ty tuny špíny na hercích, kteří nepůsobili jako herci, ale jako aktéři dokumentu z roku 1740. Míra autenticity je neuvěřitelná. Hodně jsem při sledování přemýšlel o žánru: Historický film? Romantický film? Erotický film? Porno? Asi od všeho trochu, hlavně je to ale poctivě živočišný. Když láska, tak láska, když přátelství, tak přátelství, když sex, tak fakt a se vším všudy, že už ho tady i na mě bylo místy trochu moc, a to bych řekl, že je velkej kompliment. Jinak jsem si to pustil kvůli cestování v čase, což je v tomto případě naprosto nepodstatný detail, bez něhož by se prakticky nic nezměnilo. I tak mě to ale zaujalo a těším se, co si na Claire ta paní Gabaldon ještě vymyslela. ()

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od chvíle, kdy jsem se poprvé doslechla o Cizince, mi trvalo celý rok, než jsem se rozhodla jí konečně dát šanci. Zápletka mi jednoduše připadala příliš absurdní a bála jsem se, že to celé bude hlavně o sexu. O to příjemnějším překvapením pak shlédnutí bylo. Seriál staví na současném trendu, kdy malé národy či etnické skupiny po letech útlaku dostávají své slovo a emancipují se. S tím se snoubí krásná krajina, nádherné kostýmy a herci, kteří se pro svoje role snad narodili. Mezi hlavní dvojici funguje neskutečná chemie a britský humor je všudypřítomný. Dokonce, přestože nejsem zrovna fanynkou manželství, epizoda nazvaná Svatba je snad nejlepší ze všech. Příběh možná zase tak originální není, čarodějnický proces a velitelova sexuální úchylka mi už přišly poněkud vyhrocené, ale jako fanynka skotské historie, krajiny, přízvuku a galštiny dávám hvězdičku navíc, a to i za neskutečně sexy Sama Heughana. Varování: poslední epizoda 1. série je pouze pro silné povahy. Oblíbená postava: Jenny. ()

Reklama

DiDu 

všechny recenze uživatele

No, já nevím. Jsem v hodnocení hodně zdráhavá, protože je jednoznačně subjektivní. Rozumím kladným i záporným recenzím a je jen na divákovi, s jakým očekáváním ke sledování přistoupí. Já jsem udělala chybu, protože jsem očekávala promyšlený a mnohovrstevný sci-fi příběh, dokonce snad i hodně sofistikovaný (chytrý a šarmantní) a toho se mi nedostalo. Na druhé straně zpracování prostředí, kostýmů a všechna ta špína za nehty a na tvářích herců jsou opravdu výpravné a až dokonalé. Seriál jsem začala sledovat jako scifi, a doufala i v trochu fantasy, a kvůli šatům (kostýmům). Na oblečení Claire vynaložili tvůrci hodně úsilí a potěšilo mě, že i ty ostatní šaty jsou i moderní, např. použití asymetrie vzorů (odtud pochází ten můj předpoklad, že by mohlo jít o fantasy žánr). Bohužel s nástupem sexu mě příběh přestal bavit. Už mi bylo jasné, že ničeho rafinovaného v zápletce se nedočkáme. Claire mi připadá protivná a hloupá a Jamie pro mě má charisma dítěte, milý a hezký, ale pusu bych mu dala tak jedině na čelo. Poslední dva díly jsem přeskákala, ano přiznávám se, že nadužívání brutálního násilí a znásilňovaní se mi prostě nelíbilo a nechtěla jsem se na to ani dívat. Dobrá, první řada ok. Doufám, že přesun do Francie přinese nějaké pěkné róby. I když tvůrci avizovali, že z finančních důvodů museli v dalších řadách na kostýmech trochu ubrat, tak uvidíme. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všechno skotské od přírody po přízvuk a gaelštinu - krása. Hudba - výborná. Výprava a kostýmy - opulentní. Explicitní násilí je v přímém rozporu s velkohubou (někdy až moc cheesy) romantikou. Ústřední dvojici na můj vkus příliš často herecky a charismatem válcují hvězdy jako Graham McTavish a Tobias Menzies. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emancipovaná hrdinka se syndromem Dr. Quinn je ve skutečnosti jen sestřička, která si prošla 2. světovou na francouzský frontě a těší se na manžela, kterej na ní způsobně celou válku čekal a solitérně si taky hrál na hrdinu. Když se konečně dají znovu do kupy, aby si dopřáli druhé líbánky, prožijí pár skvělých chvilek, cestování a studování jeho pokrevní linie až do 18. století. Ona od něho dostane orální sex na nejméně očekávatelných místech jejich rozkošného reunionu... Ale co se nestane, nebohá Claire se ocitá v minulosti! A právě tehdy začíná cesta naší moderní hrdinky, která je v mnohém odvážnější, než ženy 21. století. Hrdinně se vypořádává se Skotskem krátce před Jakobitským povstáním. Neotřelé, kvalitně vyprávěné dobrodružství cele v dobré tradici Starz. Mohu jen doporučit. Ale pozor, pokud jste jemnější povahy, finále pro vás bude náročnější. ()

Galerie (380)

Zajímavosti (25)

  • Autorka kostýmů Terry Dresbach vytvořila pro postavu Geillis Duncan (Lotte Verbeek) „ptačí šaty“, které odkazují na motiv ptačího hejna a ochrany jednotlivců mezi ostatními, o němž hovoří Claire (Caitriona Balfe), když s Geillis čekají na proces. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hádka mezi Claire (Caitriona Balfe) a Jaimem (Sam Heughan) byla původní castingovou scénou obou herců. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • U hradu, kde Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) seskočí z hradeb, ve skutečnosti žádné moře není. Herci skákali z metru a půl na žíněnku před zeleným pozadím.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama