Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

geklon

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hooligans je životní styl, má svoje pravidla a svoje zásady. Znám chulgány, kteří čtou Nietzsche i Bibli, znám fotbalový fanošky, kteří jsou vegani, kteří dobrovolničí v duchoďácích. Tohle je totální výsměch a pokud někdo odsoudí tuhle komunitu, jen na základě 26 minuté píčoviny, bez hloubky, je mi ho líto. Tohle nejsou žádný kmeny. Tohle je osobní vyřizování účtů. Ostuda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oh, komon, tohle má s hooligans společného asi tolik, co kávová lžička se chemickými zbraněmi totálního nasazení, velká část zde představených je sice směsice skalních fanoušků, ale vožralej pitralon (ono hovado, co předzpívává onu dementní písničku a vypadá jako zcela zchlastalá troska, kterou nejspíš i sám je) rozhodně není členem toho nejtvrdšího jádra, to jsou jiní hoši (ovšem pozor, rozhodně ne lepší). Takže, když dokument selhává i v tom, že nedokáže proniknout do dané subkultury, neznačí to nic dobrého, stejně tak je nevhodný způsob dokumentování, kdy zoufale chybí nějaký komentář z venčí. Nebo komentář alespoň někoho, kdo zvládl střední školu...? ......... Tak jako tak, Plzeň, kurva! ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně podhodnocenej klenot televizní zábavy, já se teda takhle od srdce dlouho nezasmála, jako při závěrečným „fightu“ hooligans. Každopádně po tomhle díle Kmenů už vím, jak vypadá peklo na zemi, má podobu výjezdového autobusu Viktorie Plzeň, jako nečekala jsem, že si fotbaloví fans budou po cestě na zápas číst Ovidia v originále ale tohle? Proč ignorujou existenci triček? Kdo složil ten megahit „Suchej dovnitř, mokrej ven“? Řekl jim někdo, že se to natáčí? Kolik hooligans je potřeba k výměně žárovky? Otázky, samý otázky... ()

Radyss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Díl o hooligans není klasický dokument, jde spíše o observační živočichopis. Nesnažím se o odbornou studii subkultury. Můj sen je vzít diváka přímo do kotle, umožnit mu prožít výjezd, bouřlivé fandění, emotivní oslavy." Teď už víme, že každý režisér pojal Kmeny úplně jiným způsobem a to můžeme čekat i od ostatních dílů. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Sázka tvůrců na vesnické hooligans vyšla. Díky tomu je dokument zábavný a sálá z něj správně koncentrovaná primitivita. Troufám si tvrdit, že kdyby se zaměřili na ty pražské, tak by to rozhodně tak zábavné nebylo. Zpomalené záběry na začátku mají opravdu atmosféru! Stejně jako vizuálně povedená znělka tohoto dokumentárního cyklu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama