Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář, dvě nové postavy jsou vcelku nudné, ale naopak překvapí záporáci, jinak solidní akce jako u dvojky bez dalších myšlenek. Hvězdičku navíc ale přihodím za skvělý soundtrack a hlavně vizuální stránku, která je dovedena k dokonalosti a občas to vypadá jako hraný film. Změnilo se také prostředí, od kyberpunkové atmosféry Olympu se přesouváme k poválečné postapokalypse, což je i příjemná změna. Jako prequel to nedává moc smysl, takže k tomu člověk musí přistupovat asi jako k takové podivné odbočce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože se nakonec gigantický pavoukorobot vydal srovnat se zemí kompletní (polorozbořený) New York, stejně působil příběh s minimem postav veskrze lokálně, jen jako běžná epizoda z cest vytržená z kontextu (jde o 3. snímek v sérii, předchozí si nepamatuju). Každopádně mě dvakrát nezaujal, ani nevýrazná režie nepředvedla žádné extra kousky jak v akci, tak v emotivních momentech. Na válkou zničený, vyprahlý svět (pouště, ruiny měst) se nicméně koukalo hezky, animace (snad s výjimkou fyziky aut) se pohybovala na vysoké úrovni. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shinji Aramaki se potřetí vrací ke značce Appleseed, a naštěstí se vyvaroval omylů, které vedly k tomu, že druhý díl byl přes svoje vizuální kvality naprosto tuctový. Naštěstí se nekonají ani takové pokusy o "originalitu" jako byl tragický Captain Harlock. Bohužel po dějové stránce to ani tentokrát není žádná velká sláva - scénář je silně rutinní postapo historka, kterou zachraňují jen slušně provedené postavy Two Hornse a Olsona. Androidi (oder was) Nyx a Talos jsou v podstatě jen něco mezi bezejmennými ninja kyborgy z Mass Effectu 3 a zabijáckými programy z TRON: Legacy. A pak už vlastně zbývá jen mechanik, který podezřele připomíná praštěného pilota z Mad Maxe 2 (a 3, kde to taky nedávalo moc smysl...). No dobře, pokusil jsem se zapomenout na Iris, ale ta prostě je katalyzátorem příběhu, takže to bez ní nejde... ale když ony právě ty řečnící scény s ní jsou to, co je na celém filmu nejslabší. Nejvyvedenějším aspektem Appleseed Alpha je - jako u Aramakiho tradičně - jeho vizuální stránka. Neuvěřitelné, kam se technologie posunula za těch deset let, které uplynuly od uvedení prvního Appleseedu. Místy je už opravdu naprosto k nerozeznání, že jde o čisté CGI. Appleseed Alpha nicméně NENÍ prequel prvního Appleseedu, byť v něm vystupují tytéž osoby, a hledání Olympu by mohlo dávat tušit, že tu nějaké propojení existuje. Jenže tam jaksi nesedí to, že Briareos už JE kyborg a štráduje si to po světě spolu s Deunan, ačkoliv první Appleseed je svedl po dlouhé době dohromady a Deunan se musela vyrovnat s tím, že je z jejího partnera Hekatoncheir. Takže ani potitulková Hitomi to nedokáže slepit. Je to další krok v kariéře Shinji Aramakiho, který nechápu, ale co nadělám, že?:) Tak nebo tak, Appleseed Alpha si sám o sobě zaslouží svých 70% a červenou barvu, protože je to po technické stránce dokonalé dobrodružné béčko. Pokud jde o obsah, tak "dokonale" nenáročné a ambicí prosté, což je samozřejmě trochu škoda. Holt Ghost In The Shell je prostě asi opravdu jenom jeden... ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Od Esenece života (2001) ušla CGI animace zase kus cesty. Ale i tady se vlní vlasy jenom hlavní hrdince (na to, jaký má kozatá válečná veteránka lolitka Deunan krátký sestřih se možná vlní až moc):-). Oproti vyspělému CGI a tvarům Deunan, což jsou hlavní devizi skoro všech Appleseedů, mě Alpha ničím dalším moc neuchvátila. Chybí totiž hlavní - zajímavý příběh. Empatická a svému poslání až za hrob oddaná biorobotka pocházející z mýty opředeného Olympu to sama neutáhne. Celý film by mnohem lépe fungoval ve zkrácené podobě jako díl seriálu. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Zatím posledním přírůstkem do série Appleseed tvůrci potvrdili, že největším tahákem jejich filmů je technická (grafická) stránka a zaměření na akci. S nějakým příběhem si nikdo moc hlavu neláme. Zvláštní, že Alpha by o dost lépe fungovala jako samostatná akční jednohubka, které bych pro mou slabost k animaci klidně šoupnul i 3*. Jako prequel to však nedává nejmenší smysl a vlastně staví dobrou polovinu prvního Appleseedu (kde jde o sbližování Deunan se cyber-verzí jejího dávno ztraceného parťáka Briareose) na hlavu. Nu což. Akce je docela fajn ale bez napětí. Technická stránka je parádní, ale k dokonalosti má pořád daleko (hlavně zvláštní pohyb postav občas zamrzí). Navíc mi byla bližší grafická stylizace snímku Appleseed: Ex Machina. 2,5* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje kratká scéna. (Geriel)

Reklama

Reklama