Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Mesto, kde každému j*be, je psychicky a fyzicky deformovaný, má úchylné záľuby... Albíni, zdechlé mačky, lepidlo, metal a pridrbaný králik... Čo sa dá povedať o filme, kde každý jedná ako idiot? Žiadna postava nie je sympatická, žiaden príbeh nevzbudí iné ako negatívne emócie. Takto si predstavujem filmové peklo, resp. peklo všeobecne. Ako absurdnú zmesku stratených existencií. Pôsobivosť snímku, jeho kontroverznosť, však ešte nerobí tento film dobrým. Never more. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K neformálímu pokračování Kids jsem se dostal díky kapele Mortician, která pro tenhle film natočila jednu skladbu. A ty vole, tohle je fakt exkurze... Naprosto skvělý soundtrack, takový výběr u filmu se jen tak nevidí. Tohle je přesně ten film, který buď odvrhnete nebo vás dostane a umožní vám odhalit jeho skryté krásy. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá prezentačka lowlife případů, smetánka všech možných retardů, ošklivců a kočkolovců, Roy Orbison & heavy metal, smrad z důchodců. A škoda absence alespoň sebemenší dějový linie, dal bych ty 4* s radostí. Nicméně dnes je to po právu malý kulturní fenomén - přes ten nihilismus se ne každý přenese a Solomonova spaghetti koupel (x) je jedna z vtipně nejodpudivějších scén, co si snad kdy vybavím. Ať žije slanina. "I didn’t care about making things that made sense, I wanted to make perfect nonsense." (Korine) ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

MFF Karlovy Vary 1998. Další originální pohled na "zkurvenou generaci", tentokrát rovnou zkurvené město po útoku tornáda. Většinou mladí lidé se smyslem života "no future" nebo "slacker", dokumentární záběry, absurdně černé vtípky, svižný střih a v mezích možností vypointovaný scénář. Navíc Chloe Sevigny.. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale toto vynikající dílko mně vulgární (až na jednu samoúčelnou scénu se zastřelením králíčka) nepřišlo, spíše naopak bylo docela decentní vzhledem k tomu, kam až mohli autoři zajít, kdyby měli více odvahy. Tedy pokud někomu připadá vulgární pohled na jednoduššího jedince, který se živí zabíjením koček, nebo na pár různě postižených sousedů, tak pak chápu, že je tento film vrchol vší vulgarity a nejhorší špíny, se kterou se může slušný člověk potkat, a nejenom v Ohio. Jinak pornografie a dokonce erotika je ve filmu tak umně ukryta, že jsem žádnou neviděl. Uzavřel bych to sdělením, že mě povedená ústřední dvojice čichačů kvalitního lepidla více než pobavila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy dva chlapci v kovbojských převlecích rozbíjejí věci na skládce, rozbijí také okno u auta. V dalším záběru je však okno v pořádku. (moukey)
  • Festivalové publikum často opúšťalo kinosály hneď pri prvých premietnutých záberoch. (classic)

Reklama

Reklama