Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středověká legenda praví, že když se drak podělí o své srdce se smrtelníkem, stane se onen člověk všemocným válečníkem. Jenže draci už jsou na pokraji vyhynutí a ten možná úplně poslední, pojmenovaný prostě Drak, žije ukryt před lovci za zdmi kláštera v péči mnicha Petera. Když ho objeví chudý osiřelý čeledín Geoff, rychle se s ním spřátelí. Mladík sní o tom, že se stane rytířem a bude konat hrdinské skutky, stejně jako jeho idol, Sir Osric. Ten však zdaleka není takový, za jakého ho bláhový Geoff považuje. Když jednou vezme Draka, aby se s ním proletěl kolem nádvoří, přitáhne na sebe pozornost nejen Osrica, který už dlouho ví, že drak by mu mohl pomoci k tomu, aby se stal nepřemožitelným vládcem, ale také orientálního kouzelníka Kwana s princeznou Lian, kteří doufají, že se jim podaří zabránit, aby Osric draka zneužil ke svým mocenským plánům. Osric totiž objevil dávné kouzlo, které ho učiní nepřemožitelným, a ze všech přísad už mu chybí jen jediná - dračí srdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (67)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi jednička aspoň trochu líbila, tohle je pro mne slátanina, kde se mísí britský středověk s asijským Kung fu. Film na mne působí novodobým ochranářským dojmem, což nenávidím. Příběh nic moc, a to nemluvím o postavách (mladý bojovník, z kterého se nečekaně vyklube dívka - to snad ne. Kde je originalita?). Raději si přečtu nějakou pěknou ruskou pohádku o bohatýrech. ()

haushinkaa odpad!

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem brečela dojetím, u tohohle rozhořčením. Byla jsem zděšená, rozčílená a nevěřila jsem tomu, co udělali mému milovanému filmu... Proč to vůbec dávat do spojitosti s původním Dračím srdcem? Kam se ztratila lehká elegance a pohádkovost prvního filmu? Vtipné scénky vymizely, zůstaly jen rádoby vtipné (takže trapné) pokusy, na scéně se neobjevil charismatický a chrabrý rytíř, ale kluk, který se sebou nechá zametat a nemít nemotorného draka, kterého zesměšnili, je uplně v háji. Ti dva kung-fu bojovníci tam neměli co dělat, na kvalitě mu rozhodně nepřidali... Nudný a nevýrazný záporák mě taky nijak neoslovil, takže tohle hořké zklamání nemá nic sladkého, co by alespoň zmenšilo tu pachuť, která ve mně po zhlédnutí TOHOHLE zůstala... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle mi opravdu moc nedalo. Není to dobré jako fantasy a ani jako akční film. Je to takové klasické nepříliš pěkné béčko, které nám ukazuje, že Slovensko je sice pěkné, ale nic moc se tam nenatáčí, a to ani v americké produkci. Drak celkem potěšil a na to, že se jedná o levný snímek, tak vypadal celkem dobře. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká bída. Trapné, levné a primitivní, že jsem z toho měl dojem, jakoby to bylo určeno pro děti předškolního věku, protože nikdo jiný by tuhle pohádku tvářící se jako jemné historické fantasy žrát nemohl. Způsob, jakým jsou rozděleny dobré a zlé povahy postav, je směšný, stejně tak rádoby-intriky záporáků i samotné rozuzlení. Oproti prvnímu Dračímu srdci tedy hluboký propad, nezbylo tu už vůbec nic poutavého, nic věrohodného, nic komického (leda by to bylo myšleno jako smutný pokus o sebeparodii, což nebylo). Pouze hudba zůstala vcelku hezká, ta ale nic nezachrání. Rád bych tudíž varoval všechny, kterým se první Dračí srdce líbilo, aby radši zapomněli, že něco jako "dvojka" existuje - ušetří si tím nervy a čas, který můžou strávit třeba tím, že se podívají na něco smysluplnějšího. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechápem tak nízkym hodnoteniam. Milý príbeh s ešte roztomilejším drakom. Jednotku som videl síce dávnejšie, ale pár fragmentov si z nej pamätám. No ani dvojka zas nebola taká zlá. Veľkú zásluhu na tom má prostredie Oravského hradu. Príbeh je o trochu slabší, no stále je to príjemný zážitok a jeden z najlepších filmov o drakoch. Avšak oproti jednotke tu máme aj jeden progres, a to v lepšom soundtracku. Vmixovanie východnej kultúry však až taký chytrý ťah nebol, taktiež záverečnému súboju bol vyčlenený tak krátky čas, že človek sa ani nestihol zadívať na prevedenie záporáka. A bolo po filme. Určite je to rovnocenný partner v porovnaní s Dračím srdcom 1. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Drake je jediný filmový drak chrliaci ľad. (H4ku11)
  • Bolo natáčané na Oravskom podzámku na Orave. (andykovac)

Reklama

Reklama