Americký Shaolin

American Shaolin

Akční

USA, 1991, 106 min

Lucas Lowe

Za vlasy přitažený příběh od začátku až do konce :). Ale za hudbu, souboje a mrtvou kočku průměrné hodnocení pro jinak podprůměrný film.(23.3.2003)

Ano, taky nostalgie...(31.5.2004)

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat.(29.4.2004)

Nemůžu si pomoct, ale tohle je guilty plesure jako prase a v 10 letech na Nově jsem to strašně žral. Samozřejmě, že je to blbost, ale strašně pěkná.(29.11.2006)

Tak podobnou klišovitou blbost mohl vymyslet opravdu jenom Američan. Autor si očividně představuje Shaolinský chrám jako jeden velký rockn´rollový mejdan, s občasným bojovým tréninkem nebo zápasem ve fotbale. Film začíná opravdu dramaticky. Hlavní hrdina dostane na budku od mladého vlasáče a od svého (samozřejmě šikmookého) mistra se dozví, že mu lhal a že ve skutečnosti nikdy nebyl shaolinem. Hrůza!:) Hlavní hrdina - namistrovaný americký blbeček, se tedy vydává do komunistické Číny s tím, že si nechá oholit hlavu, na krk si pověsí růženec a myslí si, že pak všechny lehce zkope malíčkem na levé noze. (To, že se mu to nakonec povede je věc druhá, ale to už holt k těmhle filmům patří;)). O klišé zakopnete opravdu na každém kroku (například všichni Číňani mluví plyně Anglicky), ale čert to vem. Člověk se u toho nestydatě baví, na plátně se pořád něco děje, hluchých míst je pomálu a to "karate" ve filmu je opravdu hodně koukatelné. A když se budete pořádně dívat, všimnete si v jednom záběru i naší vlajky. ***Věděli jste, že: Podtitul Amerického Shaolina je King of the Kickboxers II. a je tedy oficiálním pokračováním tohoto filmu. Ten ale česká produkce uvedla pod názvem Karate tiger 4. a navázala na něj uplně jiným filmem "Nejlepší z nejlepších", který uvedla jako Karate tiger 5. Proto je tedy u nás uváděn jen jako Americký Shaolin (zatímco v Americe se s ním můžete setkat i pod názvem Karate tiger 5). ***(22.7.2007)

Další film mého mládí :) Z nostalgie za tři.(1.10.2009)

Doteraz si pamätám ako sa mi chcelo z davom kričať do ringu "Shaolin!!!" Prosto, muselo to byť dobré...(28.2.2006)

• Webb

Nesympatický herec v hl. roli s tím nejjednodušším scénářem jaký můžeme vidět a hroznou americkou propagandou (učení americké kultury shaolinům).(28.3.2009)

Jako malej jsem se na to dokázal dívat furt,Lucas Lowe byl určitě schopný režisér bojových filmů,bohužel jen,že moc šancí nedostal. Ale natočil i jiná dobře známa karate béčka Karete tiger 3,4. Pokuď se nemýlím choregrafii bojových scén dělal sám Corey Yuen - Karete tiger 2.(2.2.2007)

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné.(28.5.2010)

Totální béčková klasika,která mě provází od dětství.Pro ty,co si u filmu rádi odpočinou a zároven se pobaví jemně přitroublým humorem a kopicí bojového umění,je tole trefa do černého.Moje kultovka mezi bojovými filmy a jeden z těch,co člověka pobaví pokaždé.(24.1.2008)

Klasika mých dětských let, je to prostě klišovité a velmi zábavné. Jak se americký floutek změní v mnicha.(17.10.2008)

pre naivne odhodlaných loserov som mala vždy slabosť :)(22.8.2008)

Jako malé děcko jsem na tom ujížděl. Dneska jsem tu Nutellu u toho zežral na posezení. (hodnocení bezpochyby nadsazené)(12.3.2009)

Tenhle film jsem miloval ještě víc, než karate tiger. Navíc, nikdy nezapomenu na moment z fiilmu, kdy se ten mladík zatvrdí v tom, že chce do chrámu za kařdou cenu. Proto si sedne do tureckého sedu před něj a čeká... 5*(30.4.2008)

Jedinecne..pekne...(10.11.2006)

Tak k tomuto filmu se mi váže fakt velká citová vzpomínka. Byl to asi 3 film na VHS co jsem měl ( mimochodem první byla Delta Force 3 dabovaná jedním hlasem:-))) - super :-)))) ), a tak jsem si ji jako mladý klučina pouštěl stále dokola dokola , žral jsem ten film a znal absolutně všechny dialogy , monology a dokonce i chyby, kterých bylo ve filmu požehnaně. Znal jsem ho prostě pozpátku , i od začátku. "Drjů" byl mým vzorem (dokonce si pamatuji i jeho jméno:-)) ), kterým jsem vždy chtěl být:-)) BOhužel dnes již mám jiné starosti:-)) , ale kvůli této neskutečné nostalgii musím dát filmu 5 hvězdiček , neboť kdyby se hodnotil film podle počtu puštění tak tento u mě vede:-))) Díky za pochopení:-)))(7.4.2004)

Sakra nostalgie.(8.9.2010)

Samozřejmě, že se jedná o blbinu (už ten název!) balancující někde mezi odpadem a jednou hvězdičkou. Když jsem ho ale v mládí viděl, naprosto mě nadchl dokonce včetně té ústřední písně! Taky jsem sentimentální...(25.2.2006)

Tak, jako polovina uživatelů tady kolem: Nostalgie :-)(28.11.2009)

<< předchozí 1 2 3