Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem co mě čeká, protože Americkýho Shaolina jsem objevila až dnes úplně náhodou a nalákal mě jeho obsah. Mlaďasovi jsem docela záviděla, né teda ten trénink :-)) ,ale to místo kde se mohl vzdělávat a občas i tajně kulturně vyřádit. :-) Ať je to jakkoliv pitomoučký, tak já se u toho fajn pobavila a společně s klukama si pobrukovala Summertime Blues. :-) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z môjho detstva. Klasický príbeh, primeraná choreografia a sympatické vedľajšie postavy. Keď nebudete mať veľké nároky, tak by vás film nemal sklamať (práve naopak, niektoré scény vás určite pobavia). P.S.: Už len z nostalgických dôvodov tri malé hviezdičky... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PÔJDEM DO SHAOLINSKÉHO CHRÁMU." ,,ZAPLATÍM TI LÍSTOK." __ Keď som  niekedy počas jedného víkendového poobedia konca 90. rokov minulého tisícročia tento film na TV Nova videl, pôsobil na mňa svojím vizuálnym stvárnením, akoby bol nakrútený skôr v polovici 80. rokov.  V súčasnosti, aj vďaka nepríliš kvalitnej filmovej kópii sa tento môj klamlivý dojem iba potvrdil. Svojim spôsobom je to však pre vytvorenie správnej atmosféry ku prospechu veci. Príbeh, z ktorého som si najväčšmi pamätal vyholenú hlavu hlavného hrdinu a jeho pobehovanie po kopcoch, je šablonovitý, naivný a plný  typických klišé.  Americký frajerko sa chce dostať do komunistickej Číny a tam vstúpiť do shaolinského kláštora. Žiaden problém, stačí si iba kúpiť letenku.  Táto premisa slúži k napredovaniu príbehu, ktorý svojimi vtipmi pripomenie napr. Policajnú akadémiu a je doplnený predvídateľnou romancou. Vo svojej podstate to fanúšikom určite stačí a mne tiež, keďže som dlho túžil pripomenúť si tento film. (1400. hodnotenie,  72. komentár k filmu) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama