Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

David Sloane už rozhodně slávu svých bratrů nerozšíří. Je to spíš takový Mirek Dušín, který ve svých odhadem pětadvaceti letech rozdává moudra hodná spíše tak bojem ošlehaného kmeta Thaice, který si ho vzal na paškál, stejně jako Kurta Sloaneho v jedničce. Ani drsný Tong Po už není to co bejval, navíc když z něj udělali vraždícího magora, což beru jako velice nesmyslnou věc. Myslím, že režisér si mohl vymyslet děj (a co mu předcházelo, viz odkazy na K1) poněkud přijatelněji. Celý film je smutnou degradací oproti slušnému prvnímu dílu. 35% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Úplně normální akční béčko, kterému podle mě nejvíc škodí, že se snaží přiživit na jménu jedné bojové klasiky, přitom by klidně mohlo stát samo za sebe. Sasha "Coudy" Mitchell sice není ani z poloviny tak dobrý bojovník jako Van Damme, zato bych se nebál říct, že je lepší herec. I návrat Tong Poa je super, i když se objeví až v posledních minutách. Na jedničku to samozřejmě nemá, nezapomenutelné scény jako překopávání palmy se tady nedočkáme, ale jinak je to bez problémů koukatelné a tak nízké hodnocení si to nezaslouží. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Sasha Mitchell ako náhrada JCVD je dosť zlý nápad, už len kvôli tomu mladému (neskúsenému) veku, celkovej charizme ani nehovorím. Ako Cody výborný, ale ako ďalší z bratov Sloanovcov ee-ee. Koľko bratov do pekla JCVD vôbec má, a všetci mrú rukou Tong Po-a, ešte aj vnučka thajského majstra - scenárista to akosi nezvládal. Keby aspoň súboje boli na úrovni prvého filmu, lenže tie končia vždy prirýchlo. Samozrejme potešilo aspoň pár hereckých stálic ako Tagawa, Boyle či opätovné obsadenie herca Tong Po-a. Celkove to nie až tak zlé ako tunajšie hodnotenie, ale prvému filmu (klasike žánru) siaha iba po kolená. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Na tyto snímky už bude samozřejmě zírat jen mně podobná generace, která mládí trávila v 90. letech a nebude si na těchto "klasikách" hledat zbytečné chyby. Nicméně: s jedničkou nesrovnatelné, potěšila přítomnost Xiana a Tong Poa, fighty velmi slabé a finále bohužel absolutně nejslabší. Sasha do této role zbytečný, scénář nulový. Navíc v českém dabingu hlavního záporáka jmenují jako Tong Pao, takže máte neustále reminiscenci s Kung Paem z čínského bistra. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I v první polovině devadesátých let byl stále masivní zájem o nízkorozpočtové akční snímky s bojovým uměním a tak se námětově sahalo naprosto po všem. Není tady divu, že se to nevyhnulo ani úspěšným snímkům v touze o další volné pokračování. Týká se to i projektu ' Kickboxer' (1991), ve kterém se výborně blýskl Jean-Claude Van Damme. Otěže dějství převzal Sasha Mitchell coby David Sloan, tedy další bratr, o kterém jsme v prvním snímku vůbec neslyšeli. A jak se také zároveň dozvíme i Kurt samotný byl zabit, proto se ho tu nedočkáme. No a je to. Davidovi jsou dveře v rámci dalšího dobrodružství otevřené. Větší kýč snad tvůrci vymyslet nemohli. Divácké nadšení zpočátku může něco předznamenávat, o to horší je následující zklamání. Zpočátku to vyznívá spíše jako rodinný sportovní film, do které je v zájmu tématu násilně naroubován starý známý záporák Tong Po, který se ve své brutalitě a nerespektování pravidel v ničem nezměnil. Samozřejmě se vrátil i Kurtův trenér Xuan Chow, čímž se striktně začne opakovat dějová linka prvního snímku. Hořká divácká pachuť však přehluší veškeré nadšení. Tohle bylo natočeno snad jen z důvodu zaplnění regálu ve videopůjčovně. V tomto snímku prostě nepotěší absolutně nic. Snímek se řadí do série naprosto zbytečných filmů své doby. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Sasha Mitchell ve filmu využil své zkušenosti z osobního života. Herec je amatérským mistrem světa v Kickboxu a držitelem černého pásů v Taekwondu. (Lajty)
  • Žiaden z dvojice hercov Sasha Mitchell alebo Michel Qissi sa v záverečnom súboji ani len nedotkli rozbitého skla. "Sklo", v ktorom majú obalené päste, je v skutočnosti silikónový ľad. Záber, v ktorom David Sloan (Sasha Mitchell) ponára svoju ruku medzi črepiny skla je natočený pomocou falošnej ľudskej ruky - dielo experta Tigha Barryho. (beso74)

Reklama

Reklama