Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (160)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Ferdinanda sem se docela těšil, trailer mě zaujal a hlavně se mi líbilo obsazení Tennanta a Iglesiase. Byl jsem připraven, že to uvidím až na BD a o to víc mě překvapilo, že to distributor pustil do kina v originále (moc chválím) a já si film mohl užít v kině. Příběh docela ujde, animace je pěkná i když v záběrech na krajinu nebo věci na pozadí moc detailu nepobraly. Film mi přišel trošku delší díky pár hluchým místům, ale zase nějaký vtípky mě dost pobavily na což nejsem poslední dobou zvyklý. Tennant vytasil skotský přízvuk a je to radost poslouchat, což mimochodem dokazuje i v nových DuckTales. Iglesias moc prostoru nedostal a svůj krásný přízvuk taky nevyužil, ale o to víc chválím animátory, že využili jeho mimiku a při záběrech na Kvatra sem hned viděl Gabrielův obličej jak ho znám z jeho stand-upů. Koně s německým přízvukem a hlavně jejich taneční duel patří k tomu nejlepšímu ve filmu a moc mě to bavilo. Sem docela rozpolcen v hodnocení, na jednu stranu tu máme pár kouzelných momentů, pár vtípků a několik úžasných momentů a prvků a na druhou stranu tu je několik nudných míst a vleče se to. Zatím to vidím za 3* a uvidím jak dopadne druhé shlédnutí. Aspoň, že potitulkovka nám ukázala jak dopadl Tres. // Film jsem měl možnost vidět i v českém dabingu a dabing ten film docela dost zabíjí. Pustil jsem si BD a i když jsem film viděl už potřetí, stále jsem se dost bavil, hlavně ten Tennant dělá svoje a tak nakonec tomu ty 4* dám. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Ako hovorí známy mysliteľ Reza Givili: Feľmi tóbre. Bavili sa aj deti a ja ako známy dospelý milovník animákov dvakrát tak. Vtipné, zaujímavé, s hlavnou postavou sympatizujete, s vedľajšími (a že ich bolo toľko, až sa dajú označiť za hlavné - koza Lupe, pes Paco, ježkovia) sa kráľovsky bavíte, to celé doplnia originálne vtipy a vyjde z toho kráľovská zábava. Dva dni po návšteve kina hovorím frajerke: "Išiel by som na to znova do kina." Reakcia: "Aj ja." Na ďalšie pozretie je vysoko pravdepodobné, že vypálim plné hodnotenie. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Sympatický animovaný film, který ovšem nijak nevyniká a nenabízí tak nadprůměrnou podívanou. Ferdinand je býk, který jak už tomu tak bývá vyčnívá. Nemá rád násilí, má rád květiny a odmítá bojovat o prestižní místo na španělských býčích zápasech. Shodou okolností se dostane do situace, kdy mu nic jiného nezbývá. Tedy nic objevného. Na druhou stranu, pár zajímavých charakterů tu máme, animák je to svižný a některé situace jsou velmi zajímavé. Bohužel nic, co by mě přesvědčilo, že Ferdinand je nadstandardní žánrová podívaná. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Slniečkársky,býk sa rozhodne, že bude radšej čuchať kvetinky a neublíži ani muche. No na jeho nešťastie ho šupnú do lágru kde má trénovať na arénového býka. Celé to znepríjemňuje maximálne otravná a hnusná koza a pár ďalších degenerátov. A záver to teda vôbec nezachránil. Podľa mňa šlo o podprahové programovanie slniečkárov. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ferdinand je mile natočený animák, který sice hloubkou příběhu či dokonale vypiplanou animací nedosahuje kvalit filmů posledních let, viz Zootropolis, V hlavě či Vaiana, nicméně i tak mě dokázal vtáhnout na těch celých sto minut. Vedle oněch morálních poučení, která jsou pro animáky typická, se ve filmu našla nejedna nadmíru vtipná pasáž, u které jsem se zcela upřímně zasmál od srdce, zejména u scén s kozou Lupe, trojicí ježků a koňů. Nicméně i všudepřítomní býci a býčci mě dokázali rozesmát, ale i dojmout, když tvůrci začali hrát na vážnější notu. Zkrátka sympatická oddychovka, která obsahuje jak pořádnou dávku humor, tak i špetku napětí a zdravé množství didaktického materiálu. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama