Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (160)

Detak 

všechny recenze uživatele

Uff, tak nakonec to dobře dopadlo, no už jsem měl strach :-) Popravdě jak postupně děj gradoval, tak se pozvolna ztrácela i má nelibost k tomuto počinu, až se nakonec obrátila do kladných čísel (chvílemi jsem se i smál). Jako velký odpůrce koridy a zabíjení zvířat pro radost či zábavu, jsem nakonec uznal i poselství tohoto filmu. Bokem: Ve Španělsku jsem nebyl na moc místech, ale ve městě Ronda ano, a to je to město s obrovským mostem uprostřed. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Lehce infantilní, snadno předvídatelný-ale jinak moc dobrý animák (dospělí se smáli víc, než děti) - trochu mi chybělo lepší vykreslení přátelství Niny a Ferdinanda, je tam toho po hříchu málo, naopak ohrada plna býků, kteří spolu soupeří a každý je jiný byla super, stejně jako "němečtí" koně a jejich tanečky, ježci ušli, i když byli trochu přebyteční, pár fórků na svědomí měli-koza rozhodně palec nahoru. Samozřejmě hodně to těžilo z již vyzkoušených klišé, ale konec dobrý, všechno dobré, že?....viděno v kině 2D...90% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý, jednoduchý, zábavný, ale dosť predvídateľný, miestami dostatočne nevyužitým potenciálom vedľajších postáv. Spíš pre najmladších (ale pozor, pretože po jeho videní môžu poprosiť rodičov, aby mali doma vlastného býka). Z mojej strany silné tri hviezdy, pretože to vďaka skvelým vedľajším postavám má svoje čaro. PS.: Eliminácia mucha s jedným okom nemá chybu. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po extrémně dlouhý době jsem viděl animák a ještě navíc v kině. A přestože dávám přednost jinejm žánrům, tohle má svý kouzlo. Já absolutně zbožňuju tu barevnost, se kterou si můžou vyhrát. Nemělo to nijak hloupej příběh, prostě takovej sympatickej hodnej argentinskej býček. Ani ten humor nebyl tak dětinskej, jak by mohl být. Já se bavil, nejen hláškama, ale i samotnejma scénkama. Například ten Dance Battle byl famózní. Dokonce ve mě dokázal vyvolat animovanej film emoce, což jsem nevěřil, že se může stát. Možná ke konci už to začínalo být trochu zdlouhavý a natahovaný. 90 minut by tomu slušelo akorát, ale pořád to dokážu ocenit i já a to je dobře. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Bejk určenej na koridu v hlavní roli tu sice ještě nebyl, ale jinak je to genericky vyhotovený produkt-animák, kde tvůrci používají všechno osvědčené - co vylezlo z hloubkových analýz stovky předešlých animáků. Téma "dlouhé cesty- návratu domů", pitvořící se zvířátka, která překvapivě nejsou až tak vtipná, přátelství holčičky s bejkem a stěží průměrná grafika. Neurazilo ani nenadchlo a 108' bylo příliš. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama