Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (642)

Dever 

všechny recenze uživatele

Tu prichádza asi najlepšia animovano - komediálna séria aká kedy vyšla. Zaručene zakaždým pobaví...........Soundtrack David Newman: 1. Opening Travel Music [1:17] ,2. Angered Rhinos [2:14] ,3. Humans/Diego [1:43] ,4. Tigers Going for Baby [3:12] ,5. Dodos [0:42] ,6. Fighting Over the Melons [2:01] ,7. Walking Through [1:25] ,8. Baby's Wild Ride [1:56] ,9. Checking Out the Cave [3:43] ,10. Running from the Lava [2:27] ,11. Baby Walks [1:34] ,12. Tigers Try to Get Baby [5:41] ,13. Giving Back the Baby [6:26], ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak jednotka určite patrí medzi tie najlepšie Doby ľadové... ostatné diely sú už slabšie ale na druhú stranu ani tá jednotka zas nie je až tak dokonalá. Aspoň teda pre mňa nie, a to decko vyzeralo akoby malo miesto mozgu mikrovlnku. Strašne nesympatické. Videla som to 2x a tretí krát ma to už absolútne nebavilo. Už je to okukané. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Z celé té populární vlny animovaných filmů (která mi občas lezla pěkně na nervy) mám tento snímek nejradši. Archetypální putování několika zábavných charakterů mi připomnělo Společenstvo prstenu. Jen místo prstenu moci tady poutníci nesou mimino. A nehodlají jej zničit (i když jak kdo), nýbrž odevzdat do správných rukou. Líbil se mi důraz na dramatické situace; moc pěkné byly také některé dialogy. Sledovat postupný přerod Diega z drsné krvežíznivé bestie v neotesaného kamaráda, kterému přece jen není cizí nějaký ten cit, bylo také docela výživné. Samotář Manny a woodyallenovský lenochod byli správně nesourodá komická dvojka. Jen ta otravná veverka občas trochu kazila dobrý dojem z celku. :-) Naštěstí jen občas. Dobrý, na animovaný snímek až nadprůměrný film. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Pardon, chcel som povedať - v posledných rokoch. Ale skutočne dobrý animák aby človek pohľadal. Medzi tú menšinu môžme jednoznačne zaradiť Ice Age. Kratučká stopáž v kombinácii s krásnou animáciou a jednoduchým, no originálnym príbehom tvorí slasť pre oči (i uši), na ktorej si pochutia deti, dorast, dospelí, a dokonca aj seniori. Jednoducho zábava pre každú vekovú kategóriu. Vrelo odporúčam! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Toy story je první počítačem dělaný film,Shrek nejvíce oslovil dospěláky a Doba ledová je taková malá věc mezi nima která však vyčnívá pěkně dost.Skvělé vtípky,výborné postavy,uspokojující příběh a hlavně Scrat.Ta veverka měla dostat Oscara!Studio Blue Sky se stalo docela velkým konkurentem Pixaru a Dreamworksu. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (35)

  • Film vstoupil do amerických kin v březnu 2002. Během tří týdnů se stal prvním filmem tohoto roku, který překročil hranici 100 milionů amerických dolarů. (Zdroj: ČSFD)
  • Přípravy na film trvaly celý rok, než se nakreslila první animace. (don corleone)
  • V čase 44:53 řekne Sid na skluzavce Mannymu do chobotu: „Kapitáne, před námi ledovec,“ načež narazí do „ledovce“. Tato scéna odkazuje na film Titanic (1997). (A7X92)

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama