Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Film, který vznikl čtyři roky po Felliniho Městě žen s nápadně podobnou zápletkou... Machulského naprosto odlišné pojetí mě nadchlo již od prvních minut. Překvapila mě především nápaditost designu (občas, s jistou dávkou fantazie, alla Kubrickova 2001) , pohyby kamery, úhly záběrů, skvělá dynamika vyprávění, a s hlavními hrdiny jsem od začátku sympatizoval (jak jinak taky...). Sexmise se mi napoprvé tolik nelíbila, protože jsem ji tehdy viděl coby puberťák. Herci se mi zdáli toporní, ženy málo akční, a vůbec jsem očekával více toho, o čem vypovídá první slabika názvu filmu. Dnes, kdy erotika bez jakékoli fantazie kouká z kdejaké teenagerské komedie, či vedeoklipu slavných rapperů, tento druh humoru strašně oceňuji, a budu se za něj rvát do roztrhání těla! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sexmise aneb Planeta Opic, pardon - Planeta Slepic. Vzhledem k tématu film asi nikdy nezestárne. Jednoduché, vtipné, absurdní. Ti dva kluci měli štěstí, že holky polykaly pilulky. A náťuk na politický systém nesvobody je jasný jak facka. Až se budete jednou snažit někomu hacknout heslo, ulevte si z plných plic :-) Velice sympatický je skoro minimální důraz na erotiku, pouze nutně doplňující děj o vydařené vtípky chlapáka Maxe. Kdyby se točila Sexmise dnes, klidně byste ji našli pod žánrem porno. Jen si nemůžu pomoct, komedie to sice je, ale místy mi přišla depresivní...fakt jo. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný, že tehdy to u nás vůbec pustili, protože takový obrovský přirovnání totality jsem snad v tehdejších filmech nenašel. Zakazovalo se za mnohem míň, než bylo vidět tady (třeba hon na odlišující se rebely, kteří odmítají zřízení, nebo vůbec snaha o autoritativní změnu pohlaví hlavních hrdinů, nebo vůbec státní zřízení ženské společnosti s její excelencí atd). Některé vtipy jsou sice už za zenitemm, ale to nijak neubírá na zábavnosti, protože tenhle film je tak domácky humornej, že podobnej cizí jsem snad ještě neviděl. A je příjemný vidět celosvětově úspěšnou inteligentní SF komedii, která není založená na tricích, ale hlavně na postavách a ději. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak muži vyhynuli ?? Nebyli to přece žádní mamuti !!" - "Řekla bych, že byli !! V jistém smyslu.." Partenogeneze jako parte mužskému pokolení ve výborné polské scifi komedii -A mimochodem s českým ejakulátem na scénáři.. - kterou jsem já osobně taky zaspal o nějakých třicet let.. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

"Kuuurvaaa" :-) Nevěděl jsem, že v Polsku mají tak sexy baby :) Film je opravdu vtipný. Ve filmu zazní spoustu vynikajících hlášek, které Vás určitě rozesmějí. Oba dva protagonisté filmu hrajou skvěle. Ani se nedivím, že ve své době se na tento film stály fronty, vždyť i dnes má film co do sebe. Opravdu se mi líbil. Úplně jsem cítil to přátelství mezi Maxem a Albertem. Musím také pochválit perfektní pointu, kteru jsem teda vůbec nečekal. Těžko říct, jestli bych se chtěl ocitnout v jejich situaci. Ale asi jo. Alespoň by byla nějaká změna v tom mém stereotypním životě. Proč nezažít takové skvělé, sexy dobrodružství, že ? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Partenogeneze, tedy samooplození bez „pomoci“ samce, se v přírodě objevuje především mezi bezobratlými, krom toho byla pozorována například u některých druhů žraloků, plazů (například Varana komodského nebo druhu ještěrky Aspidoscelis neomexicanus, u kterého existují pouze samice) a dokonce i u některých ptáků, například Krůty domácí, byť se většina takto vzniklých embryí nikdy nevyvine. U savců dosud nebyla partenogeneze přirozeně pozorována, nicméně v roce 2004 byla vydána studie, ve které se japonským vědcům podařilo vyvolat partenogenezi uměle u myší. Tato studie byla vydána v časopisu Nature pod názvem „Birth of parthenogenetic mice that can develop to adulthood“ a bylo při ní také zjištěno, že partenogeneze je u savců blokována geneticky, přičemž tento „blokační kód“ přenáší výhradně otec. (vojtaruzek)
  • V roku 2009 sa konala oslava 25. výročia od natočenia filmu v soľnej jaskyni, kde sa natáčal. Na oslave boli vystavené aj originálne filmové rekvizity. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama