Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Rozhodně můj nejoblíbenější československý film. Krásně ponurý, Rudolf Hrušínský v roli pana Kopfrkingla exceluje. Za zmínku rozhodně stojí i na svou dobu netradiční kamera. Už jsem ztratil přehled o tom, kolikrát jsem na něm v kině Aero byl, samozřejmě mám i originál DVD a knižní předlohu od Ladislava Fukse. I přesto příště půjdu zase...

Timecop

Timecop (1994)

Nebudu to zastírat, mám rád filmy v nichž hraje JCVD a tento mám prostě nejradši. Vypadá to, že jsem tu jeden z mála, který je ochoten "van Dammeovkám" dát vice hvězdiček, ale jsem ochoten se s tím smířit.

Komando

Komando (1985)

Jeden z mých oblibených filmů s Arniem, na který si pravidelně alespoň jednou ročně udělám čas.

John Carter: Mezi dvěma světy

John Carter: Mezi dvěma světy (2012)

Na film jsem se díval během dovolenkové čiště soukromé projekce z nepříliš kvalitního projektoru na nepříliš kvalitní stěnu, přesto je to jediný který ode mě dostává pět hvězdiček. V kinech jsem ho zcela minul a po přečtení místních reakcí se není co divit, komerčně to byl zřejmě slušný propadák. Pro mě je to ale krasné monumentálně pojaté výpravné (vzhledem ke stáří predlohy retro) scifi, které snese srovnání se scifi klasikou 60. a 70. let. Mám takové filmy rád a považuju za škodu, že dnešnímu diváku stačí ke štěstí Pocahontas na modro a tohle pošle do odpadu.